Eindelijk: je kunt de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 nu uitzetten

Heb je er ook last van dat je continu per ongeluk Bixby activeert op je Samsung Galaxy S8 of Galaxy Note 8? Samsung heeft nu eindelijk een oplossing voor dat probleem, maar niet de oplossing waar je waarschijnlijk op had gehoopt.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8: leve Bixby?

Kunstmatige intelligentie is de toekomst van technologie. Althans, dat denken alle grote fabrikanten. Iedereen wil de virtuele assistent afleveren die straks jouw verbonden smart home aan elkaar praat. De assistent waaraan je vraagt wat voor weer het morgen wordt. De assistent die je afzuigkap netjes uitzet na het koken. De assistent die je agenda overbodig maakt.

Win je die race, dan win je alles. De consument is amper bereid om tegen zijn gadgets te praten, maar dat weerhoudt techgiganten er niet van om de aanval flink in te zetten. Google heeft Google Assistant. Apple heeft Siri, en Amazon heeft Alexa. Samsung was wat later van de partij, met Bixby.

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8 Bixby

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 hebben zelfs een speciale Bixby-knop. Helaas was de assistent nog niet volledig beschikbaar na de lancering van de Galaxy S8, wat het een ongemakkelijke situatie maakte voor Samsung. Ondertussen staat de virtuele assistent wel tot je beschikking, maar een ding bleef vervelend: je bent verplicht de knop voor Bixby te gebruiken.

Wat nou als je Bixby nooit gebruikt, en er je camera mee wil openen? Of WhatsApp? Samsung moest er (logischerwijs) niks van hebben. Toch kan het ook irritant zijn, zelfs als je er geen andere functie aan wil toewijzen. Het is namelijk relatief easy om per ongeluk op de knop te drukken. Dan wordt Bixby weer geactiveerd terwijl je gewoon aan het bellen was.

Samsung geeft toch een beetje toe

Je kon een tijdje andere functies toewijzen aan de knop. Daar heeft de Koreaanse fabrikant helaas al snel een einde aan gemaakt, tot de frustratie van gebruikers. Gelukkig hebben we goed nieuws voor eigenaren van de Samsung Galaxy Note 8 en Galaxy S8. Het is nu mogelijk om de koppeling naar Bixby uit te zetten.

De Samsung Galaxy Note 8

 

De slimme assistent leeft dus nog steeds voort op je toestel, maar de knop doet niks meer. Helaas, dus je kunt er ook geen andere acties aan koppelen. Het is een vreemde oplossing, want nu heb je dus een knop op je toestel die niks kan of doet. Vanuit Samsung is het dan misschien een logische keuze om zijn eigen assistent te pushen, maar gebruikersvriendelijk is het allerminst. Ach, het is een eerste stap…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Johan -

    Bixby knop omzetten met bixby remapper via play store te downen en kan er meerdere andere functies toewijzen aan de knop…

    En Geen reclame meldingen etc bij de app

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters