Eindelijk: je kunt de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 nu uitzetten

Heb je er ook last van dat je continu per ongeluk Bixby activeert op je Samsung Galaxy S8 of Galaxy Note 8? Samsung heeft nu eindelijk een oplossing voor dat probleem, maar niet de oplossing waar je waarschijnlijk op had gehoopt.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8: leve Bixby?

Kunstmatige intelligentie is de toekomst van technologie. Althans, dat denken alle grote fabrikanten. Iedereen wil de virtuele assistent afleveren die straks jouw verbonden smart home aan elkaar praat. De assistent waaraan je vraagt wat voor weer het morgen wordt. De assistent die je afzuigkap netjes uitzet na het koken. De assistent die je agenda overbodig maakt.

Win je die race, dan win je alles. De consument is amper bereid om tegen zijn gadgets te praten, maar dat weerhoudt techgiganten er niet van om de aanval flink in te zetten. Google heeft Google Assistant. Apple heeft Siri, en Amazon heeft Alexa. Samsung was wat later van de partij, met Bixby.

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8 Bixby

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 hebben zelfs een speciale Bixby-knop. Helaas was de assistent nog niet volledig beschikbaar na de lancering van de Galaxy S8, wat het een ongemakkelijke situatie maakte voor Samsung. Ondertussen staat de virtuele assistent wel tot je beschikking, maar een ding bleef vervelend: je bent verplicht de knop voor Bixby te gebruiken.

Wat nou als je Bixby nooit gebruikt, en er je camera mee wil openen? Of WhatsApp? Samsung moest er (logischerwijs) niks van hebben. Toch kan het ook irritant zijn, zelfs als je er geen andere functie aan wil toewijzen. Het is namelijk relatief easy om per ongeluk op de knop te drukken. Dan wordt Bixby weer geactiveerd terwijl je gewoon aan het bellen was.

Samsung geeft toch een beetje toe

Je kon een tijdje andere functies toewijzen aan de knop. Daar heeft de Koreaanse fabrikant helaas al snel een einde aan gemaakt, tot de frustratie van gebruikers. Gelukkig hebben we goed nieuws voor eigenaren van de Samsung Galaxy Note 8 en Galaxy S8. Het is nu mogelijk om de koppeling naar Bixby uit te zetten.

De Samsung Galaxy Note 8

 

De slimme assistent leeft dus nog steeds voort op je toestel, maar de knop doet niks meer. Helaas, dus je kunt er ook geen andere acties aan koppelen. Het is een vreemde oplossing, want nu heb je dus een knop op je toestel die niks kan of doet. Vanuit Samsung is het dan misschien een logische keuze om zijn eigen assistent te pushen, maar gebruikersvriendelijk is het allerminst. Ach, het is een eerste stap…

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters