‘Samsung Galaxy S8 heeft geen capacitieve knoppen’

Met de Samsung Galaxy S8 moeten we naar verluidt afscheid nemen van de capacitieve knoppen. Daardoor kan Samsung de schermranden nog dunner maken en kunnen knoppen op basis van context veranderen qua functie.

Samsung Galaxy S8

Galaxy S7 krassen
De capacitieve knoppen van de Samsung Galaxy S7

Samsung zal zijn uiterste best zijn doen om de Samsung Galaxy S8 op te laten vallen. Met een verwachte prijsverhoging en het Galaxy Note 7-fiasco zal het bedrijf weer indruk moeten maken. De afgelopen weken hebben we interessante geruchten voorbij zien komen. Denk onder andere aan een randloos ontwerp, een speciale beast mode, en een bijbehorend S-pennetje. Daarmee kan de Koreaanse smartphonefabrikant zich onderscheiden van de concurrentie, en tegelijkertijd aan de eisen van teleurgestelde Note 7-klanten voldoen.

Geen capacitieve knoppen

Vandaag zijn er nieuwe vermeende details opgedoken. De bekende tech-journalist David Ruddock heeft via zijn contacten interessante informatie over de Samsung Galaxy S8 bemachtigd. Het vlaggenschip heeft naar verluidt geen capacitieve knoppen, die je normaal onder het scherm vindt. In plaats daarvan heeft het toestel knoppen op het scherm, software-matig dus.

Drukgevoelig

Die knoppen zijn naar verluidt drukgevoelig, wat dus betekent dat de Samsung Galaxy S8 een drukgevoelig scherm krijgt. Dat geeft de Koreaanse fabrikant niet alleen de vrijheid om op basis van de context de functies van de knoppen te veranderen, maar zorgt er ook voor dat de randen nog dunner kunnen worden. Er hoeft immers geen ruimte over te blijven voor knoppen. Naar verwachting zal Samsung de vingerprintscanner van de Galaxy S8 in het scherm verwerken. Android ondersteunt sinds Nougat volledig drukgevoelige schermen.

April

Blijf dit soort geruchten vooral met een korrel zout nemen, maar gezien de bron is de kans groot dat we echt afscheid zullen moeten nemen van capacitieve knoppen. Ben jij daar rouwig om? Naar verwachting zal Samsung zijn nieuwe vlaggenschip niet zoals elk jaar tijdens het Mobile World Congress aankondigen. In plaats daarvan organiseert de Koreaanse smartphonefabrikant naar verluidt een compleet evenement in april. Daarmee heeft Samsung meer tijd om aan nieuwe functies te werken en het toestel uitvoerig te testen.
Bron:  David Ruddock

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters