‘Samsung Galaxy S8 krijgt drukgevoelig scherm’

Meerdere bronnen binnen de industrie wijzen erop dat Samsung begin volgend jaar een toestel met een drukgevoelig scherm gaat introduceren: de Samsung Galaxy S8.

Drukgevoelig scherm

Meerdere bronnen binnen de industrie wijzen erop dat Samsung begin volgend jaar een toestel met een drukgevoelig scherm gaat introduceren: de Samsung Galaxy S8.Smartphones met drukgevoelige schermen zijn alweer enkele jaren beschikbaar. De speciale schermen kunnen registreren hoe hard je het scherm indrukt, op basis waarvan apps verschillende acties kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan snelkoppelingen wanneer je een icoontje harder indrukt. Apple implementeert sinds de iPhone 6s drukgevoelige schermen, en ook Huawei en Xiaomi hebben hun eigen varianten op de markt gebracht. Het is echter lastig om de consument daadwerkelijk de nieuwe mogelijkheden te laten benutten. Wanneer lang niet elk apparaat een drukgevoelig scherm heeft is het immers lastig om je gebruik aan te passen. Wellicht kan Samsung daar verandering in brengen.

Force Touch

Volgens bronnen binnen de industrie is Samsung namelijk van plan om een Force Touch scherm te gebruiken voor de Samsung Galaxy S8. Op dit moment is de Koreaanse smartphonefabrikant naar verluidt bezig met het testen van drukgevoelige schermen. Volgens een anonieme leverancier van Samsung gaat de fabrikant waarschijnlijk de technologie gebruiken voor de Samsung Galaxy S8. Pas over een of twee jaar zullen meer toestellen van het bedrijf de mogelijkheden optimaal benutten, aldus de leverancier.

Samsung Galaxy S8

Vandaag heeft een medewerker van Samsung’s componenten-divisie tegenover The Investor bevestigd dat Samsung in de nabije toekomst drukgevoelige Force Touch schermen gaat gebruiken. Volgens de anonieme bron zal de technologie volgend jaar waarschijnlijk enkel gebruikt worden voor de Galaxy S8 en de opvolger van de Galaxy Note 7. Het zal daarmee nog even duren voordat mid-range modellen ook drukgevoelige schermen krijgen.

Nieuw ontwerp

Daarmee zijn er dus twee belangrijke bronnen die met dit gerucht komen, maar neem er toch gerust een korreltje zout bij. We hoorden vorig jaar immers vergelijkbare verhalen over de Samsung Galaxy S7, al het lijkt er nu op dat Samsung eindelijk klaar is om de technologie in zijn nieuwe vlaggenscheppen te verwerken. Het bedrijf zal na het Galaxy Note 7-fiasco immers indruk moeten maken met zijn nieuwe high-end smartphone. De Galaxy S8 krijgt naar verluidt een compleet nieuw ontwerp, dus de kans dat het scherm ook op deze manier vernieuwd wordt is groot.

Bron: The Investor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung komt met klaptelefoon met high-end specificaties: pure nostalgie lees verder

Motorola Moto Z2 Force

Motorola Moto Z2 Force onthuld: high-end toestel met onbreekbaar scherm lees verder

Lek toont uiteindelijke design iPhone 8 en onthult flinke prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Hoesjesmaker onthult meest accurate Galaxy Note 8 renders tot nu toe lees verder

Apple iPhone 8

Zeven Apple iPhone 8 features om naar uit te kijken lees verder

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters