‘Samsung Galaxy S8 krijgt toch geen dubbele camera’

Een bron binnen de industrie beweert dat Samsung besloten heeft om toch geen dubbele camera in de Samsung Galaxy S8 te verwerken, het volgende vlaggenschip van de Koreaanse smartphonefabrikant.

Dubbele camera

Samsung Galaxy S8 dubbele cameraNaast randloze schermen wezen geruchten de afgelopen maanden erop dat zowel Samsung als Apple van plan zijn om dubbele camera’s in hun volgende vlaggenschepen te verwerken. Bij Apple is dat vrij logisch, gezien de iPhone 7 Plus zich ook weet te onderscheiden dankzij een dubbele camera. Samsung werkt naar verluidt al langer aan een dubbele camera voor de Samsung Galaxy S8. De Koreaanse smartphonefabrikant levert wel al langere tijd modules aan andere merken.

Samsung Galaxy S8

Naar verwachting bestaat de dubbele camera van de Galaxy S8 uit een module van Samsung zelf met 12MP, en een module van Sony van 13MP. Om welke exacte modules het gaat is nog niet bekend. Het bedrijf wil indruk gaan maken met zijn volgende vlaggenschip, om het vertrouwen van de consument terug te winnen na de ontploffende Samsung Galaxy Note 7. Uit onderzoek blijkt dat fans van Samsung net zo loyaal zijn als die van Apple.

Toch geen dubbele camera

Vandaag beweerde een bron op het Chinese sociale netwerk Weibo echter dat Samsung toch besloten heeft om geen dubbele camera te gebruiken voor de Galaxy S8. Volgens de anonieme bron krijgt de Samsung Galaxy S8 dus een enkele camera aan de achterkant. Het is onduidelijk waarom Samsung (naar verluidt) die beslissing heeft genomen. Wellicht is het te ingewikkeld om de dubbele camera’s op grote schaal te produceren, of biedt een dubbele camera niet genoeg toegevoegde waarde. De Google Pixel en Pixel XL hebben een enkele camera, maar worden toch de beste smartphonecamera’s van dit moment genoemd.

Twee varianten

Een derde optie is dat het hier om de kleinere Samsung Galaxy S8 variant gaat, en dat de Koreaanse smartphonefabrikant wel een dubbele camera in de duurdere variant zal verwerken. Voorlopig blijft het verstandig om dit soort geruchten met een korreltje zout te nemen. In Februari gaan we waarschijnlijk ontdekken waarmee Samsung op de proppen komt.

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters