‘Samsung Galaxy S8 krijgt UHD scherm en dubbele camera’

Volgens een Chinese bron is Samsung een dubbele camera module aan het ontwikkelen voor de Galaxy S8.

Apple

De afgelopen weken spraken de geruchten elkaar tegen als het om de camera van de iPhone 7 Plus ging: wordt het een dubbele camera of zorgen technische problemen er toch voor dat Apple voor een enkele camera kiest? De technische problemen werden gemeld door bronnen binnen Foxconn, maar de dag erna werd het gerucht weer ontkent door andere medewerkers.

Galaxy S8

Apple is echter niet de enige grote fabrikant die van plan is een dubbele camera in zijn volgende vlaggenschip te verwerken. Samsung, het grootste smartphonemerk ter wereld, zou volgens een Chinese bron een dubbele camera module aan het ontwikkelen zijn voor de Samsung Galaxy S8, een smartphone die waarschijnlijk pas in februari 2017 aangekondigd zal gaan worden. De module wordt ontwikkeld door Samsung zelf, om precies te zijn de samsung Motors (Semco) divisie.

Virtual reality

Samsung wil volgens dezelfde bron inspelen op de groeiende populariteit van virtual reality. Het Koreaanse bedrijf heeft zelf natuurlijk de Gear VR bril, maar de lage resolutie van smartphoneschermen zorgt ervoor dat je nooit volledig in de digitale wereld op kan gaan. Daar wil het bedrijf verandering in brengen met een 4K scherm met een resolutie van 2160 x 3840. Naar verwachting zal de Galaxy S8 dan ook een gigantische batterij hebben, want zo’n scherp scherm slurpt binnen korte tijd je accu leeg.

Samsung Gear VR nu in Nederland te bestellen

Snapdragon 830

Waarschijnlijk zal de Samsung Galaxy S8 aangedreven worden door de Snapdragon 830 chipset. De chip wordt geproduceerd met het 10mn FinFET proces, wat er op neer komt dat het krachtiger is, maar ook minder energie verbruikt. We gaan dus pas in februari volgend jaar ontdekken of deze geruchten kloppen, maar tot die tijd hebben we nog de Galaxy Note 7 om naar uit te kijken!

Bron: Wccftech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters