Hoe makkelijk zijn de Samsung Galaxy S8 en S8+ te repareren?

Binnenkort zijn de Samsung Galaxy S8 en S8+ voor iedereen beschikbaar. Maar wat als het toestel stukgaat en je ‘m wil repareren? iFixit heeft getest hoe makkelijk de toestellen te repareren zijn.

Samsung Galaxy S8 en S8+

Het is iFixit opgevallen dat de twee varianten van de serie aan de binnenkant vrijwel hetzelfde eruit zien. Een van de verschillen is de grootte van het toestel en de batterij. Beide toestellen kunnen op zowel dezelfde manier gerepareerd worden.

Samsung Galaxy S8 en S8+

Repareerbaarheidsscore

De Samsung Galaxy S8 en S8+ krijgen een repareerbaarheidsscore van 4 uit de 10. Een pluspunt is dat de onderdelen onder de motorkap uitwisselbaar en makkelijk vervangbaar zijn. De batterij is vervangbaar alleen gaat dat niet zo soepel. Stevige lijm zorgt ervoor dat de batterij moeilijk verwijderd kan worden.

De voor- en achterkant zijn van glas gemaakt, hierdoor is de kans groot dat het breekt. Ook deze onderdelen zitten stevig vast met lijm. Het is dus moeilijk om toegang tot de binnenkant van de toestellen te krijgen. Ook het gebogen display zorgt ervoor dat Samsung Galaxy S8 en S8+ moeilijk repareerbaar zijn.

Galaxy S7 repareren

De scores van de Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn wel hoger dan die van hun voorgangers. De score van de Galaxy S7 ligt namelijk op 3 van de 10. Het valt op dat zowel de voor- als achterkant van de Galaxy S7 moeilijk los te krijgen zijn zonder dat het breekt. Ook het scherm is makkelijk breekbaar. In ieder geval is de Galaxy S8-serie met de score vooruitgegaan. Toch kan je de reparatie van de Galaxy S8-serie beter aan een professional overlaten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters