Hoe makkelijk zijn de Samsung Galaxy S8 en S8+ te repareren?

Binnenkort zijn de Samsung Galaxy S8 en S8+ voor iedereen beschikbaar. Maar wat als het toestel stukgaat en je ‘m wil repareren? iFixit heeft getest hoe makkelijk de toestellen te repareren zijn.

Samsung Galaxy S8 en S8+

Het is iFixit opgevallen dat de twee varianten van de serie aan de binnenkant vrijwel hetzelfde eruit zien. Een van de verschillen is de grootte van het toestel en de batterij. Beide toestellen kunnen op zowel dezelfde manier gerepareerd worden.

Samsung Galaxy S8 en S8+

Repareerbaarheidsscore

De Samsung Galaxy S8 en S8+ krijgen een repareerbaarheidsscore van 4 uit de 10. Een pluspunt is dat de onderdelen onder de motorkap uitwisselbaar en makkelijk vervangbaar zijn. De batterij is vervangbaar alleen gaat dat niet zo soepel. Stevige lijm zorgt ervoor dat de batterij moeilijk verwijderd kan worden.

De voor- en achterkant zijn van glas gemaakt, hierdoor is de kans groot dat het breekt. Ook deze onderdelen zitten stevig vast met lijm. Het is dus moeilijk om toegang tot de binnenkant van de toestellen te krijgen. Ook het gebogen display zorgt ervoor dat Samsung Galaxy S8 en S8+ moeilijk repareerbaar zijn.

Galaxy S7 repareren

De scores van de Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn wel hoger dan die van hun voorgangers. De score van de Galaxy S7 ligt namelijk op 3 van de 10. Het valt op dat zowel de voor- als achterkant van de Galaxy S7 moeilijk los te krijgen zijn zonder dat het breekt. Ook het scherm is makkelijk breekbaar. In ieder geval is de Galaxy S8-serie met de score vooruitgegaan. Toch kan je de reparatie van de Galaxy S8-serie beter aan een professional overlaten.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters