‘Eerste foto en releasedatum Samsung Galaxy S8 gelekt’

De releasedatum en de eerste vermeende foto van de Samsung Galaxy S8 zijn gelekt. Kan de Koreaanse smartphonefabrikant indruk maken met zijn volgende vlaggenschip?

Releasedatum

Samsung Galaxy S8Volgens Koreaanse media heeft Samsung al bevestigd dat de releasedatum van de Samsung Galaxy S8 al bekend is. Tot nu toe was het onduidelijk wat de Koreaanse smartphonefabrikant precies van plan was. Aanvankelijk leek het erop dat het langverwachte vlaggenschip net zoals elk jaar tijdens het Mobile World Congress zou worden aangekondigd. Dan hebben we het over februari. Dit jaar stelt Samsung de lancering echter uit. Door uitvoeriger het toestel te testen kunnen de problemen die de Note 7 teisterden worden voorkomen. Samsung zal eind maart of begin april een eigen event houden in New York. Vandaag blijkt uit Koreaanse media dat het toestel op 18 april gelanceerd zal worden. Het vlaggenschip is dan niet meteen verkrijgbaar in elk land. Het bedrijf is van plan om het toestel gefaseerd uit te brengen. De massaproductie van het toestel gaat naar verluidt van start in maart. Het bedrijf hoopt 10 miljoen exemplaren klaar te hebben voor april.

Eerste foto van Samsung Galaxy S8

Nu komen we aan bij de reden dat je waarschijnlijk op dit artikel hebt geklikt: de eerste vermeende foto van de Samsung Galaxy S8. De foto werd gevonden op het Chinese sociale netwerk Weibo. Het gaat niet om een bekende bron. Het is dus niet duidelijk of het hier echt om de Galaxy S8 gaat, of dat men fervent aan het photoshoppen is geslagen. De gouden glans schrikt misschien af, maar dit strakke ontwerp komt overeen met eerdere schetsen en geruchten, vooral qua onderkant. De vingerprintscanner is volgens geruchten onder het scherm verwerkt. Ook de capacitieve navigatieknoppen zijn verdwenen. Daardoor is de rand onderaan het toestel een stuk dunner geworden. De bovenste rand lijkt verdacht veel op die van de Samsung Galaxy S7 Edge. Hopelijk krijgen we de komende weken meer te horen over het vlaggenschip. Zonder context is het namelijk onmogelijk om een conclusie te trekken over de legitimiteit van deze foto.

Bron: Weibo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters