Zo zou de Galaxy S8 eruit hebben gezien met een fysieke home knop

Met de komst van de Galaxy S8 toestellen is Samsung behoorlijk afgeweken van het bekende design. Zo zijn de toestellen nu bijna randloos met het Infinity display en is hierdoor de fysieke home knop iets van vroeger. Het lijkt er echter op, dat deze veranderingen niet altijd in de planning stonden. In een patent, welke bij de European Trade Mark and Design Network is aangevraagd, zijn de Galaxy S8 en S8+ namelijk nog wel te zien met een fysieke home knop.

Bijna hetzelfde uiterlijk, maar dan met fysieke home knop

Als we naar de schetsen kijken, welke de patentaanvraag vergezellen, valt op dat de toestellen globaal gezien hetzelfde uiterlijk hebben als de uiteindelijke versies. Met het verschil natuurlijk dat de voorkant in de tekeningen uitgerust is met een ovalen home knop. De randen van de concept modellen zien er nog steeds miniem uit met een behoorlijke screen-to-body ratio.

Galaxy S8 schets met fysieke home knop

Geen vingerafdrukscanner naast camera

De komst van het Infinity Display heeft zoals we weten niet alleen gevolgen gehad voor de fysieke home knop. Ook de vingerafdrukscanner werd door het scherm gedupeerd. Door technische problemen bij het implementeren van de scanner in het display, werd hij verbannen naar de achterkant van de toestellen. In de schetsen heeft de vingerafdrukscanner nog niet zijn opmerkelijke plaats naast de camera lenzen.

Bestond er een prototype zonder Infinity Display?

Het is de vraag of de trade off van het Infinity Display hoog genoeg is om de onhandige plaatsing van de scanner goed te maken. Vooral aangezien het toestel er met de fysieke home knop nog steeds gelikt uitziet.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Het blijft onduidelijk of het opgedoken patent gekoppeld was aan een daadwerkelijk prototype. Vaak vragen bedrijven patenten alleen aan om de patenten te hebben aangevraagd. Het is wel bekend dat Samsung verschillende versies van de toestellen geeft getest, voordat de uiteindelijke features en het uiterlijk werden gekozen.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters