‘Samsung Galaxy S8: geen headphonejack, speciaal scherm en meer details duiken op’

Er is een flink aantal geruchten rondom de Samsung Galaxy S8 opgedoken. Zo heeft het toestel onder andere naar verluidt geen headphone jack.

Samsung Galaxy S8

Het is vandaag echt een Samsung-dag, want het aantal nieuwe Samsung Galaxy S8 geruchten stapelt zich rap op. Naar verwachting zal de Koreaanse smartphonefabrikant zijn nieuwe vlaggenschip in februari onthullen, tijdens het Mobile World Congress. Steeds meer vermeende specificaties en details duiken op. Zo schreven we vanmorgen nog over de stereo speakers van het Android toestel. Het gaat naar verluidt om high-end stereo speakers van Harman, het audiomerk dat Samsung onlangs overnam.

Geen headphone jack

Laten we even alle nieuwe geruchten op een rijtje zetten. Het zijn stuk voor stuk relatief betrouwbare geruchten, maar neem dit nieuws vooral met een korreltje zout. Samsung kan namelijk alsnog andere beslissingen nemen. Ten eerste dook vandaag het gerucht op dat Samsung toch heeft besloten om afscheid te nemen van de headphone jack. Gebruikers zullen gebruik moeten maken van draadloze oplossingen of de USB-C port, die naar verluidt ook in het toestel te vinden is. Het merk gebruikt de daardoor vrijgekomen ruimte voor een grotere batterij en extra componenten. Het wordt interessant om te zien hoe het publiek hierop gaat reageren, al heeft Apple met de iPhone 7 men al aan het idee laten wennen.

Vingerprintscanner in het scherm

Daarnaast bevestigde een bron binnen de industrie vandaag nogmaals een eerder gerucht. De Samsung Galaxy S8 heeft naar verluidt geen fysieke homeknop. In plaats daarvan zit er een optische vingerprintscanner onder het scherm. Het is een oplossing die ervoor zorgt dat het scherm een groter gedeelte van de voorkant kan bedekken. Daarmee krijgt de Samsung Galaxy S8 naar verluidt een futuristisch uiterlijk.

Scherper scherm

Ten derde heeft het scherm van de Samsung Galaxy S8 naar verluidt een complete RGB matrix, in plaats van een Pentile Diamond matrix. Een Pentile subpixel matrix levert minder scherp beeld dan een RGB matrix op. De Samsung Galaxy S7 heeft bijvoorbeeld 7,372,800 pixels, terwijl de Samsung Galaxy S8 naar verwachting een scherm met 11,059,200 pixels heeft. Daarmee kan de fabrikant dus het scherm verbeteren, terwijl de 1440 x 2560-pixel (Quad HD) resolutie behouden blijft. Hiermee lijken de eerste 4K-geruchten dus te worden ontkracht. Op papier is dat een voordeel, want naast virtual reality heb je geen 4K scherm nodig.

Selfiecamera met autofocus

Als laatste gerucht hebben we selfiecamera van de Samsung Galaxy S8. Het toestel heeft aan de voorkant namelijk naar verwachting een camera met autofocus. Dat is de eerste keer voor Samsung, en een vrij zeldzame eigenschap binnen de smartphonemarkt. Dit gerucht wordt alleen maar sterker nu SamMobile een patentaanvraag van Samsung heeft ontdekt, waarin ‘Smart Autofocus’ wordt genoemd. De details zijn schaars, maar de aanvraag noemt dat de slimme functie in laptops, tablets en smartphones gebruikt kan gaan worden. De software kan gezichten herkennen, maar hoe dat precies in zijn werk zal gaan is nog onduidelijk.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters