‘Samsung Galaxy S8 krijgt twee schermformaten’

Er is een hoop nieuwe informatie rondom de Samsung Galaxy S8 opgedoken, het vlaggenschip dat de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op gaat volgen.

Samsung Galaxy S8

Nu Samsung definitief gestopt is met het produceren en verkopen van de Samsung Galaxy Note 7 is het tijd om uit te gaan kijken naar de Samsung Galaxy S8. Het onvermijdelijke vlaggenschip was de afgelopen dagen al het onderwerp van verschillende geruchten. Nu meldt The Korea Herald dat Samsung is begonnen met het bestellen van componenten voor de Samsung Galaxy S8. Het toestel wordt naar verwachting op 26 februari 2017 onthuld, een dag voor het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona begint.

Dubbele camera

Naar verluidt heeft de Samsung Galaxy S8 geen homeknop meer, zodat het scherm de volledige voorkant van het toestel kan bedekken. Dat maakt het bekijken van video’s en foto’s een nog betere ervaring. De vingerprintscanner zit hoogstwaarschijnlijk onder het scherm verwerkt. Apple zou naar verluidt met een soortgelijke oplossing bezig zijn. Patenten wijzen erop dat de Samsung Galaxy S8 zoals verwacht een dubbele camera op de achterkant krijgt. Dat wordt vandaag nogmaals bevestigd door het bericht dat leveranciers van Samsung begonnen zijn met de productie van de sensoren. Het is niet duidelijk of Samsung de camera’s zelf ontwikkeld of dat er een derde partij bij betrokken wordt. Wel wijzen insiders erop dat de nieuwe camera’s ook met slecht licht uitstekend presteren.

Chipset

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S8 zit waarschijnlijk de Exynos 8895 of Samsung’s eigen Snapdragon 830 variant. Beide processors worden in Samsung’s eigen fabrieken geproduceerd op een 10nm proces. Daardoor zijn de chipsets niet alleen kleiner maar ook efficiĆ«nter. Wat het verschil met de Snapdragon 820 precies gaat zijn moet nog blijken. De Exynos 8995 heeft naar verluidt 3GHz als maximale kloksnelheid, en kan tot 70% sneller foto’s verwerken. Informatie over de Snapdragon 830 is nog schaars, al is de chipset naar verwachting vergelijkbaar met de Exynos 8995.

Twee schermformaten

Volgens Koreaanse bronnen komen er twee varianten van de Samsung Galaxy S8. Het 5.1-inch model heeft een 2K scherm, terwijl het 5.5-inch model een 4K scherm heeft. Geruchten wijzen erop dat de kleinere variant wellicht een enkele camera op de achterkant heeft, net zoals Apple met de iPhone 7 heeft gedaan. De overname van Viv Technology moet er naar verluidt voor gaan zorgen dat een nieuwe slimme assistent S Voice gaat vervangen.Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy Note 7

Het wordt interessant om te zien of alle geruchten kloppen. Samsung zal in ieder geval een indrukwekkend vlaggenschip op de markt moeten brengen om de zeer succesvolle Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op te volgen. Vooral nu de Samsung Galaxy Note 7 wegvalt is dat cruciaal.

Bron: The Korea Herald

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters