‘Samsung Galaxy S8 krijgt twee schermformaten’

Er is een hoop nieuwe informatie rondom de Samsung Galaxy S8 opgedoken, het vlaggenschip dat de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op gaat volgen.

Samsung Galaxy S8

Nu Samsung definitief gestopt is met het produceren en verkopen van de Samsung Galaxy Note 7 is het tijd om uit te gaan kijken naar de Samsung Galaxy S8. Het onvermijdelijke vlaggenschip was de afgelopen dagen al het onderwerp van verschillende geruchten. Nu meldt The Korea Herald dat Samsung is begonnen met het bestellen van componenten voor de Samsung Galaxy S8. Het toestel wordt naar verwachting op 26 februari 2017 onthuld, een dag voor het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona begint.

Dubbele camera

Naar verluidt heeft de Samsung Galaxy S8 geen homeknop meer, zodat het scherm de volledige voorkant van het toestel kan bedekken. Dat maakt het bekijken van video’s en foto’s een nog betere ervaring. De vingerprintscanner zit hoogstwaarschijnlijk onder het scherm verwerkt. Apple zou naar verluidt met een soortgelijke oplossing bezig zijn. Patenten wijzen erop dat de Samsung Galaxy S8 zoals verwacht een dubbele camera op de achterkant krijgt. Dat wordt vandaag nogmaals bevestigd door het bericht dat leveranciers van Samsung begonnen zijn met de productie van de sensoren. Het is niet duidelijk of Samsung de camera’s zelf ontwikkeld of dat er een derde partij bij betrokken wordt. Wel wijzen insiders erop dat de nieuwe camera’s ook met slecht licht uitstekend presteren.

Chipset

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S8 zit waarschijnlijk de Exynos 8895 of Samsung’s eigen Snapdragon 830 variant. Beide processors worden in Samsung’s eigen fabrieken geproduceerd op een 10nm proces. Daardoor zijn de chipsets niet alleen kleiner maar ook efficiënter. Wat het verschil met de Snapdragon 820 precies gaat zijn moet nog blijken. De Exynos 8995 heeft naar verluidt 3GHz als maximale kloksnelheid, en kan tot 70% sneller foto’s verwerken. Informatie over de Snapdragon 830 is nog schaars, al is de chipset naar verwachting vergelijkbaar met de Exynos 8995.

Twee schermformaten

Volgens Koreaanse bronnen komen er twee varianten van de Samsung Galaxy S8. Het 5.1-inch model heeft een 2K scherm, terwijl het 5.5-inch model een 4K scherm heeft. Geruchten wijzen erop dat de kleinere variant wellicht een enkele camera op de achterkant heeft, net zoals Apple met de iPhone 7 heeft gedaan. De overname van Viv Technology moet er naar verluidt voor gaan zorgen dat een nieuwe slimme assistent S Voice gaat vervangen.Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy Note 7

Het wordt interessant om te zien of alle geruchten kloppen. Samsung zal in ieder geval een indrukwekkend vlaggenschip op de markt moeten brengen om de zeer succesvolle Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op te volgen. Vooral nu de Samsung Galaxy Note 7 wegvalt is dat cruciaal.

Bron: The Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul Peter Muller -

  Waarom in iedere zin ook Apple vermelden? Apple staat al jaren in de copy/paste stand en kijkt zo’n beetje alles af van Samsung. Maar weh o weh als iemand de ronde hoekjes van dat Apple copieert.

  1. Noah Korevaar -

   Pieter, gelukkig ben ik het helemaal met je eens over Apple, maar twee keer Apple vermelden in een artikel over de grootste concurrent lijkt mij toch wel goed te doen 🙂

  2. Gert -

   Wat je zegt klopt niets van na de 2de oorlog inde jaren 60 70 liepen vrachten oosterlingen rond met camera s
   om alles op te nemen ze hebben ook alles na gemaakt, uit vinden kunnen ze niet, alleen copieren en verbeteren.

 2. Pieter -

  Ik wou toch eens aankaarten dat er de laatste tijd toch relatief veel fouten staan in de berichten. Bv in deze staat er dat de aankondiging zal zijn op 26/05/2017, maar moet volgens mij 26/02/17 zijn, daar het MWC altijd op het einde van februari doorgaat. Ofwel is de aankondiging niet voor het MWC begint…

  Verder had ik ook een reactie gepost bij het bericht van Whatsapp op de tablet, daar dit volgens mij niet werkt, enkel op PC. Maar hierop dan geen reactie gekregen van de schrijver. Dit soort dingen zorgen ervoor dat ik minder en minder Allaboutphones lees, daar er meestal wel een fout in de info staat (of toch diegene die ik lees). Ik begin er mij toch wat aan te ergeren, dus misschien dat jullie de berichten toch eens kunnen laten reviewen door een tweede persoon voordat deze op het internet gaan.

  1. Noah Korevaar -

   Het ging in dit geval om een gerucht dat inderdaad hoogstwaarschijnlijk niet klopt, scherp! Bedankt voor je tip, we gaan daar zeker beter op letten.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters