‘Samsung Galaxy S8 krijgt headphone jack en desktop dock’

The Guardian heeft op basis van bronnen binnen de industrie interessante nieuwe details rondom de Samsung Galaxy S8 onthuld.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8Samsung heeft officieel bevestigd dat de Samsung Galaxy S8 niet tijdens het Mobile World Congress zal worden onthuld. Dat weerhoudt bronnen binnen de industrie er echter niet van om meer details te lekken. The Guardian heeft vandaag een artikel gepubliceerd over de Galaxy S8, met een hoop details. De Engelse krant bevestigt op basis van zijn eigen bronnen eerdere geruchten, en onthult ook een aantal nieuwe details.

Lancering

Laten we beginnen met het onderwerp waar we de afgelopen weken veel over hebben gelezen: de lanceringsdatum van de Samsung Galaxy S8. Volgens The Guardian zal het nieuwe vlaggenschip eind maart onthuld worden. Halverwege april zal het toestel in de eerste landen uitgebracht worden, waarna de Koreaanse fabrikant gefaseerd zijn vlaggenschip naar andere landen brengt. Dat komt overeen met eerdere geruchten.

Headphone jack

Wat echter niet overeenkomt, is de bevestiging dat de Samsung Galaxy S8 een headphone jack heeft. Dat beweert The Guardian op basis van verschillende bronnen binnen de industrie. Afgelopen december werd nog stellig beweerd dat Samsung juist Apple, HTC en Lenovo achterna gaat in het afscheid nemen van de 3.5mm headphone jack. Na de controversie rondom Apple’s beslissing kan Samsung het juist als een verkooppunt van de Galaxy S8 presenteren.

DeX?

Daarnaast bevestigt de Engelse krant vrij voorspelbare eigenschappen van de S8. Denk aan de Snapdragon 835, ondersteuning voor microSD-kaartjes, USB-C en een nieuwe versie van de Gear VR. Wat echter opvalt, is de “DeX”. Volgens The Guardian gaat het om een dock waarmee je de Galaxy S8 kunt gebruiken als een complete computer. Je kunt het vergelijken met wat Microsoft met Windows Continuum doet. Eerder werd al beweerd dat Samsung naar deze mogelijkheid keek, dus het lijkt er nu op dat de feature ook daadwerkelijk zijn weg naar de Galaxy S8 gaat vinden. Microsoft, Nokia en Motorola probeerden het eerder al, maar Samsung heeft de marketingpower om het ook daadwerkelijk mainstream te maken. Een ding is duidelijk: de Samsung Galaxy S8 wordt een opvallend vlaggenschip.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters