‘Samsung Galaxy S8 krijgt headphone jack en desktop dock’

The Guardian heeft op basis van bronnen binnen de industrie interessante nieuwe details rondom de Samsung Galaxy S8 onthuld.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8Samsung heeft officieel bevestigd dat de Samsung Galaxy S8 niet tijdens het Mobile World Congress zal worden onthuld. Dat weerhoudt bronnen binnen de industrie er echter niet van om meer details te lekken. The Guardian heeft vandaag een artikel gepubliceerd over de Galaxy S8, met een hoop details. De Engelse krant bevestigt op basis van zijn eigen bronnen eerdere geruchten, en onthult ook een aantal nieuwe details.

Lancering

Laten we beginnen met het onderwerp waar we de afgelopen weken veel over hebben gelezen: de lanceringsdatum van de Samsung Galaxy S8. Volgens The Guardian zal het nieuwe vlaggenschip eind maart onthuld worden. Halverwege april zal het toestel in de eerste landen uitgebracht worden, waarna de Koreaanse fabrikant gefaseerd zijn vlaggenschip naar andere landen brengt. Dat komt overeen met eerdere geruchten.

Headphone jack

Wat echter niet overeenkomt, is de bevestiging dat de Samsung Galaxy S8 een headphone jack heeft. Dat beweert The Guardian op basis van verschillende bronnen binnen de industrie. Afgelopen december werd nog stellig beweerd dat Samsung juist Apple, HTC en Lenovo achterna gaat in het afscheid nemen van de 3.5mm headphone jack. Na de controversie rondom Apple’s beslissing kan Samsung het juist als een verkooppunt van de Galaxy S8 presenteren.

DeX?

Daarnaast bevestigt de Engelse krant vrij voorspelbare eigenschappen van de S8. Denk aan de Snapdragon 835, ondersteuning voor microSD-kaartjes, USB-C en een nieuwe versie van de Gear VR. Wat echter opvalt, is de “DeX”. Volgens The Guardian gaat het om een dock waarmee je de Galaxy S8 kunt gebruiken als een complete computer. Je kunt het vergelijken met wat Microsoft met Windows Continuum doet. Eerder werd al beweerd dat Samsung naar deze mogelijkheid keek, dus het lijkt er nu op dat de feature ook daadwerkelijk zijn weg naar de Galaxy S8 gaat vinden. Microsoft, Nokia en Motorola probeerden het eerder al, maar Samsung heeft de marketingpower om het ook daadwerkelijk mainstream te maken. Een ding is duidelijk: de Samsung Galaxy S8 wordt een opvallend vlaggenschip.

Bron: The Guardian

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters