‘Gelekte Samsung Galaxy S8 case toont headphone jack’

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S8 als een van de weinige vlaggenschepen van dit jaar toch een headphone jack krijgt. Dat blijkt uit een gelekte render van een hoesje.

Samsung Galaxy S8 case

Gisteren kregen we voor het eerst zowel de voor- als achterkant van de Samsung Galaxy S8 te zien. Hoesjesmakers krijgen onaangekondigde smartphones extra vroeg te zien zodat ze op tijd hoesjes en cases uit kunnen brengen. Anders zouden er immers pas een aantal weken na de lancering van een toestel passende hoesjes beschikbaar komen. Gisteren waren er dus renders van een hoesje van Ghostek te bewonderen. De renders kwamen overeen met de geruchten: het toestel heeft een scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt. Samsung is van plan om dit jaar uit te gaan pakken met zijn vlaggenschip. Het Koreaanse bedrijf heeft wat goed te maken na de Samsung Galaxy Note 7, die teruggeroepen moest worden nadat exemplaren begonnen te ontploffen. Er komt dan ook naar verwachting een grotere variant van de Samsung Galaxy S8, inclusief een S-pennetje.  Zo kan het bedrijf voorkomen dat consumenten overstappen naar de concurrent.

Toch een headphone jack

Maar goed, terug naar de renders. Vandaag is er opnieuw een vermeend hoesje voor de Samsung Galaxy S8 gelekt. Dit keer is het toestel zelf niet afgebeeld, maar dat is ook niet wat deze render zo opvallend maakt. Apple, Google en sinds vandaag ook HTC: bijna alle grote smartphonefabrikanten nemen afscheid van de 3.5mm headphone jack. Je zou kunnen beargumenteren dat het een stap in de goede richting is, maar consumenten zijn daar logischerwijs niet zo blij mee. Opeens moet je namelijk of nieuwe draadloze oordopjes gaan kopen, of aan de slag gaan met tussenstukjes. Wellicht gaat Samsung van die ontsteltenis gebruik maken. De nieuwe gelekte case van de Galaxy S8 heeft namelijk duidelijk een uitsparing voor een 3.5mm headphone jack.

Samsung Galaxy S8 headphone jack

Slimme zet

Zo zou Samsung slim in kunnen spelen op de recente backlash van de consument, door expres nog even niet mee te gaan in deze ontwikkelingen. Consumenten die per se een headphone jack willen, moeten dan voor een high-end smartphone bijna automatisch bij de Koreaanse fabrikant aankloppen. Neem dit nieuws echter voorlopig met een flinke korrel zout. Het lijkt hier om een legitiem hoesje te gaan, maar voorlopig is er geen manier om dat ook daadwerkelijk te bevestigen. Toch lijkt het erop dat je voorlopig nog niet je favoriete koptelefoon in de hoek hoeft te slingeren.

April

De Samsung Galaxy S8 gaat in maart in massaproductie. Het toestel komt naar verwachting halverwege april uit, al wijzen geruchten erop dat er in februari al een kleine batch uitgebracht zal worden. Die zijn waarschijnlijk bestemd voor partners en de media. Het is nog niet duidelijk of Samsung het toestel zal onthullen tijdens MWC 2017, of dat het toch een eigen evenement gaat houden in april.

Bron: SamMobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters