‘Eigenaren Galaxy S8 kunnen tot drie maanden na aankoop onvoorwaardelijk geld terugkrijgen’

Samsung treft naar verluidt vrij ingrijpende maatregelen om het vertrouwen van de consument terug te winnen. De Samsung Galaxy S8 kan naar verluidt tot drie maanden na de aankoop onvoorwaardelijk weer teruggebracht worden.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy S8Iedereen is ondertussen bekend met het Galaxy Note 7-fiasco. Samsung had een geweldig jaar dankzij de zeer populaire Samsung Galaxy S7 Edge. De Samsung Galaxy Note 7 leek daar nog een schepje bovenop te gaan doen. De phablet werd door critici bestempeld als de beste smartphone van dat moment. Dat heeft de Nederlandse consument echter nooit kunnen ervaren. Nadat verschillende exemplaren ontploften was Samsung genoodzaakt om de phablet terug te roepen. Nadat een nieuwe lading ook in de fik bleek te vliegen, stopte de Koreaanse fabrikant geheel met het verkopen van het vlaggenschip. Exit Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy S8 inruilen

Helaas komt het merk er niet zo makkelijk vanaf. Naast rechtszaken die nog steeds lopen heeft het fiasco Samsung ook flinke reputatieschade opgeleverd. Binnenkort komt de Samsung Galaxy S8 uit, het volgende vlaggenschip van de fabrikant. Aan de hardware en het futuristische ontwerp zal het niet liggen, maar hoe wint Samsung het vertrouwen van de consument? Volgens The Investor is het antwoord vrij simpel: Samsung gaat tot drie maanden na je aankoop onvoorwaardelijke refunds aanbieden.

Drie maanden uitproberen

Je Galaxy S8 hoeft dus niet een defect te hebben. Zie het als een soort extra lange proefperiode, waarbij je na twee maanden simpelweg het toestel weer in kunt leveren als je niet tevreden bent. Dat maakt het gelijk een stuk makkelijker om het toestel uit te proberen, zonder dat je niet meer terug kan. Bovendien zou je zo alvast een Galaxy S8 kunnen aanschaffen voordat Bixby uitkomt. De slimme assistent komt in de eerste helft van dit jaar naar het vlaggenschip, maar niet direct na de lancering. Wanneer Bixby niet bevalt, zou je in theorie dus de Galaxy S8 alsnog kunnen inleveren. Zo hoef je niet met een oud toestel in je broekzak af te wachten of Bixby indruk maakt.

Korrel zout

Althans, als dit gerucht blijkt te kloppen. Neem dit nieuws vooral met een flinke korrel zout. Toch is de kans groot dat Samsung dergelijke maatregelen neemt, juist na de geleden reputatieschade. Daarnaast is het niet duidelijk of een dergelijke actie ook in Nederland zou gelden. We gaan het eind deze maand allemaal ontdekken, wanneer de Koreaanse smartphonefabrikant zijn nieuwe vlaggenschepen onthuld.

Bron: The Investor

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters