‘10% van Apple iPhone gebruikers stapt over naar Samsung Galaxy S8’

Uit een onderzoek blijkt dat 10% van alle iPhone gebruikers over gaat stappen naar de Samsung Galaxy S8 of de Galaxy S8+. Ook eigenaren van een LG of HTC toestel stapppen massaal over. Althans, op papier.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8+ hands-onSamsung heeft gisteren de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ onthuld. Indrukwekkende vlaggenschepen met dunne schermranden. Maar is het genoeg om zelfs iPhone gebruikers te doen overstappen? Volgens de Britse verzekeraar Insurance2Go wel. Het bedrijf deed onderzoek onder smartphonegebruikers. Daaruit bleek dat 10% van de ondervraagde iPhone gebruikers een Galaxy S8 of Galaxy S8+ aan gaat schaffen. Dat zou een flinke klap voor Apple zijn, al blijft het altijd een kwestie van afwachten wat de ondervraagden daadwerkelijk gaan doen.

Galaxy Note 7

Verder bleek uit het onderzoek dat het Galaxy Note 7-fiasco nog invloed heeft. 36% van de smartphonegebruikers die niet de nieuwe Galaxy S8 gaan kopen, noemen de batterijproblemen van de Galaxy Note 7 als reden. 38% verwachten dat Samsung’s nieuwe vlaggenschepen te duur worden. Gisteren bleek dat de prijzen van beide toestellen inderdaad een stuk hoger liggen dan vorig jaar.

LG en HTC

Het onderzoek onthulde bovendien dat 30% van alle LG gebruikers naar de Galaxy S8 of Galaxy S8+ over gaat stappen. Maar liefst 78% van die consumenten doet dat omdat de Galaxy S8 er een stuk beter uit zou zien dan de LG G6. 27% van alle ondervraagde HTC gebruikers stapt ook over, grotendeels met dezelfde reden. Tot slot werden ook alle huidige eigenaren van een Samsung toestel ondervraagd. 58% van hen is van plan om binnenkort het nieuwe vlaggenschip te bestellen. Het is helaas niet duidelijk hoe groot gedeelte op dit moment de relatief nieuwe Galaxy S7 Edge gebruikt.

Pas op Apple!

Volgens de Marketing Director van de Britse verzekeraar kiezen steeds meer consumenten een nieuwe telefoon op basis van specificaties, in plaats van een bepaald merk. In de praktijk komt dat er op neer dat er in verhouding steeds meer Android smartphones worden verzekerd in Engeland. Het bedrijf voorspelt dat Apple op moet gaan passen. De techgigant speelde het de afgelopen jaren op safe, maar is daardoor wellicht enkel er saaier op geworden. Ach, de iPhone 8 komt er bijna aan!

Bron: EpiphanySolutions

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters