We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy S8 Mini

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Samsung aan de Galaxy S8 Mini zou werken. Nu hebben we helaas toch slecht nieuws over de compacte variant.

Samsung Galaxy S8 Mini: compacte topper?

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn fantastische smartphones. Helaas zijn ze ondanks de dunne schermranden ook vrij fors. Smartphones zijn in de afgelopen jaren een stuk groter geworden, terwijl lang niet elke consument daarop zit te te wachten.

Samsung Galaxy S8 Mini

Natuurlijk zijn er ook compactere toestellen te koop, maar meestal zit je dan ook meteen opgescheept met mindere specificaties. Zonde. Daarom werden we onlangs ook verrast door het volgende nieuws: Samsung komt met een Samsung Galaxy S8 Mini. Consumenten hoeven naar verluidt slechts een beetje in te leveren qua specificaties.

Naar verwachting heeft de Galaxy S8 Mini een 5.3-inch scherm. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 821, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Dat is dezelfde chip die je ook in de OnePlus 3T en Google Pixel terugvindt. Oftewel: een zeer capabel toestel.

‘Galaxy S8 Mini bestaat helemaal niet’

Helaas hebben we slecht nieuws: de Galaxy S8 Mini bestaat waarschijnlijk helemaal niet. Een Twitter-account dat in het verleden vaak accurate informatie over Samsung heeft gelekt, beweert nu dat de Galaxy S8 Mini nep is. Een ingenieur van Samsung zou dat bevestigd hebben.

Dit is dus opnieuw een indirecte bron, en niet een directe bevestiging van Samsung zelf. Gezien de reputatie van dit Twitter-account kun je echter alvast beginnen met het uitzoeken van een andere telefoon.

Galaxy S8 Mini

Het originele nieuws was dus waarschijnlijk gewoon verzonnen. Dat is het risico als het om geruchten gaat: slechts zelden weet je echt zeker dat het om betrouwbare informatie gaat. Daarom waarschuwen we je vaak om dit soort nieuwtjes met een flinke korrel zout te nemen. Ja, ook dit soort ontkenningen. Volg je het nog?

Over kleinere varianten gesproken: LG komt later deze maand waarschijnlijk wel met de LG Q6, een kleinere versie van de LG G6. Op 11 juli houdt de Koreaanse fabrikant een evenement waar we meer gaan horen. De volgende grote smartphone van Samsung wordt de Samsung Galaxy Note 8.
Bron: @mmddj_China via DroidHolic

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters