Samsung Galaxy S8 Mini komt eraan: eerste renders en details duiken op

Vind je de Galaxy S8 toch net wat te groot? Dan hebben we goed nieuws voor je: Samsung werkt aan de Samsung Galaxy S8 Mini!

Samsung Galaxy S8: een groot succes

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn een groot succes. Beide toestellen hebben dankzij hun dunne schermranden een futuristisch uiterlijk. Bovendien blijven beide smartphones daardoor lekker compact.

Samsung Galaxy S8

Toch zijn de twee vlaggenschepen van Samsung voor veel consumenten nog steeds te groot. Smartphones zijn de afgelopen jaren alleen maar groter geworden. Fabrikanten brengen nog wel kleine modelletjes uit, maar vaak ook meteen met budgetspecificaties.

Frustrerend dus voor die doelgroep. Samsung bracht tot een aantal jaar geleden kleinere varianten uit van die vlaggenschepen. Het lijkt er nu op dat het bedrijf die traditie weer op gaat pakken.

Maak kennis met de Samsung Galaxy S8 Mini

Volgens verschillende bronnen in het bedrijf werkt de Koreaanse techgigant namelijk aan de Samsung Galaxy S8 Mini. Naar verluidt wordt het toestel binnenkort onthuld.

Het gaat om een 5.3-inch toestel. Het model heeft de dunne schermranden die je van zijn grotere broers kent. Het toestel heeft ook dezelfde aspect ratio. Daardoor is de Galaxy S8 Mini naar verwachting net zo compact als een 4.7-inch toestel met normale schermranden.

Samsung Galaxy S8 Mini

Er zijn zelfs al renders van het toestel gelekt. We hebben helaas ook slecht nieuws, want ook bij dit kleinere model moet je inleveren op de specificaties. Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy S8 Mini aangedreven door de Snapdragon 821.

Dat is de chip die ook in de LG G6, OnePlus 3T en de Google Pixel zit. Alsnog ontzettend high-end dus. Het is dus niet alsof je opeens met een budgetmodel wordt opgescheept.

Qua opslaggeheugen biedt de Galaxy S8 Mini de helft van zijn grotere broers: 32 GB aan intern opslaggeheugen. Verder kun je op exact dezelfde specificaties rekenen, aldus insiders.

De laatste Mini-variant die de Koreaanse fabrikant van een vlaggenschip uitbracht, was de Samsung Galaxy S5 Mini. Dan hebben we het dus over drie jaar geleden. Dat toestel was bovendien echt een downgrade ten opzichte van de normale Galaxy S5.

Al met al is dit interessant nieuws, zeker als je liever een wat compacter toestel gebruikt maar niet wil inleveren qua specificaties. Hopelijk horen we zeer binnenkort meer, bijvoorbeeld tijdens de IFA beurs in Berlijn die op 1 september van start gaat.

Bron: IT Home 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hotemetoot -

    Juist, even kijken of ik het snap: een Snapdragon 821… om dan verder te gaan met termen als “exact de zelfde specificaties”. Ik heb het al eerder gezegd, iets met meten met twee maten, niet in de handen bijten die je te eten geeft, enz…
    Graag hier wat aan doen, dank

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters