‘Zo ziet de Samsung Galaxy S8 eruit’

Al weken of misschien wel maanden krijgen we verschillende foto’s en specificatielijsten voorgeschoteld van het nieuwe vlaggenschip van Samsung: de Samsung Galaxy S8. Dit toestel wordt naar verluidt in april dit jaar onthuld, waardoor het net buiten het MWC valt. Momenteel zijn er weer nieuwe afbeeldingen naar buiten gelekt door een hoesjesmaker. Deze foto bevestigt het design van de vorige foto’s.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 zal zoals gezegd het vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf van de eerste helft van 2017 moeten worden. Naar verluidt krijgt dit toestel nogal een ander design dan zijn voorgangers: de Samsung Galaxy S6 (Edge) en Samsung Galaxy S7 (Edge). Recentelijk zijn er foto’s verschenen van een hoesjesmaker genaamd Oxilar, die het design van de geruchten tot op heden samenvoegt tot een telefoon. Dit design wat we zien zou goed het definitieve design van de S8 kunnen zijn. Of er naast de S8 een Edge-variant komt, is op moment van schrijven nog niet bekend.

Foto’s

Als we de foto’s mogen geloven, zal het Koreaanse bedrijf de kenmerkende thuisknop weg laten. In plaats daarvan kunnen we toetsen op het scherm zelf verwachten, wat we ook zien bij bijvoorbeeld de Google Pixel en de LG G5. Er zijn twee verschillende foto’s waarbij de ene een donker hoesje heeft. Hierop is vrij weinig te zien, op de voorkant van het toestel na. Het wordt pas interessant als we naar de foto kijken met het doorzichtige hoesje. Hierop kunnen we zien dat het toestel een achterkant krijgt die wat lijkt op die van de Galaxy S7 en Note 7.

Aan de voorkant van het toestel zien we aan de bovenkant een speaker en een camera met twee verschillende sensoren. Wat die sensoren precies zijn is nog niet bekend, maar het zou kunnen duiden op een lichtsensor en een notificatielampje. Als we naar de onderkant van de voorzijde kijken, kunnen we zien dat zoals gezegd zowel de thuisknop als de capacitieve knoppen van Samsung weg zijn. Het enige wat we zien aan de onderkant is het logo van het bedrijf, die voorheen op de bovenkant van het toestel stond. Bij vorige foto’s van hoesjes van het komende vlaggenschip van Samsung is er al een headphone jack gespot. De kans is dus groot dat de Galaxy S8 ook daadwerkelijk een headphone jack zal krijgen, iets wat we niet meer zien bij bijvoorbeeld de iPhone 7.

Specificaties

Om de binnenkant van het toestel te ontplooien zullen we meer in de geruchten moeten kijken. Deze zeggen dat de Galaxy S8 een groter scherm krijgt dan zijn voorhanger. Sterker nog: naar verluidt zal de S8 een groter scherm krijgen dan die van de Note 7. Volgens de laatste geruchten krijgt het toestel namelijk een scherm van maar liefst 6-inch. In combinatie met een kleinere schermrand dan zijn voorganger zal de echte grootte van de S8 niet veel schelen met die van de Galaxy S7.

Beschibaarheid

Wanneer precies het toestel wordt aangekondigd is nog niet bekend, maar volgens de laatste geruchten zal dit niet tijdens het MWC zijn, wat eind februari in Barcalona plaats zal vinden, maar pas in april. In de week van 17 april, om precies te zijn. Verder zijn de prijzen nog niet bekend, maar zullen deze waarschijnlijk overeenkomen met die van de Galaxy S7 of Note 7 bij verschijning.

Bron: PhoneArena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters