Samsung Galaxy S8: zeer kwetsbaar, maar reparatiekosten vallen mee

De Samsung Galaxy S8 is een bijzonder fragiel vlaggenschip, zo blijkt uit uitgebreide tests. Gelukkig is het scherm verrassend goedkoop om te vervangen. 

Samsung Galaxy S8: zeer fragiel

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn schitterende smartphones. Beide toestellen hebben een scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt, wat de Samsung Galaxy S8 een futuristisch uiterlijk geeft.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Het toestel gooit dus hoge ogen qua uiterlijk, maar daar betaal je ook een prijs voor als consument. Bij mij duurde het bijvoorbeeld een aantal dagen voor ik de Galaxy S8 overal durfde te gebruiken. Het vlaggenschip is niet alleen behoorlijk glad, maar ook een en al glas.

Dat maakt de Galaxy S8 behoorlijk fragiel. De Amerikaanse verzekeraar SquareTrade heeft de kwetsbaarheid van Samsung’s nieuwe toestellen uitgebreid getest. De Galaxy S8 heeft Gorilla Glass 5 aan beide kanten, maar helpt dat echt als je complete ontwerp uit glas bestaat?

Het antwoord is helaas nee. SquareTrade kwam tot de conclusie dat het Koreaanse toestel de meest kwetsbare smartphone is die ze tot nu toe hebben getest. Sterker nog, het is de eerste smartphone die bij de eerste val aan beide kanten barstte.

De boodschap is dus duidelijk: wees voorzichtig met je nieuwe smartphone. Er bestaan natuurlijk cases voor het vlaggenschip van de Koreaanse smartphonefabrikant, maar daarmee wordt het strakke toestel er niet mooier op.

Reparatiekosten vallen mee

Gelukkig blijkt het scherm van de Samsung Galaxy S8 verrassend goedkoop om te repareren. Motherboard sprak een aantal onafhankelijke reparateurs die allemaal bevestigden dat Samsung’s ontwerp er voor zorgt dat het relatief makkelijk en betaalbaar is het om het scherm te vervangen.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Dat zou je niet verwachten van zo’n opvallend scherm. Let wel: voor een vervangend scherm ben je nog steeds iets meer dan tweehonderd euro kwijt, dus we hebben het niet over kleine bedragen. Toch valt dat nog meer, gezien je voor Samsung’s vlaggenschepen van vorig jaar nog honderd euro extra moest bijleggen.

Hetzelfde geldt voor de iPhone 7. Volgens specialisten is het opvallend goedkoop, al helemaal voor een gebogen OLED paneel. Maar goed, het blijft veel geld, dus blijf goed opletten terwijl je de Samsung Galaxy S8 gebruikt.

Bron: SquareTrade via Motherboard

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters