Samsung Galaxy S8: zeer kwetsbaar, maar reparatiekosten vallen mee

De Samsung Galaxy S8 is een bijzonder fragiel vlaggenschip, zo blijkt uit uitgebreide tests. Gelukkig is het scherm verrassend goedkoop om te vervangen. 

Samsung Galaxy S8: zeer fragiel

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn schitterende smartphones. Beide toestellen hebben een scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt, wat de Samsung Galaxy S8 een futuristisch uiterlijk geeft.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Het toestel gooit dus hoge ogen qua uiterlijk, maar daar betaal je ook een prijs voor als consument. Bij mij duurde het bijvoorbeeld een aantal dagen voor ik de Galaxy S8 overal durfde te gebruiken. Het vlaggenschip is niet alleen behoorlijk glad, maar ook een en al glas.

Dat maakt de Galaxy S8 behoorlijk fragiel. De Amerikaanse verzekeraar SquareTrade heeft de kwetsbaarheid van Samsung’s nieuwe toestellen uitgebreid getest. De Galaxy S8 heeft Gorilla Glass 5 aan beide kanten, maar helpt dat echt als je complete ontwerp uit glas bestaat?

Het antwoord is helaas nee. SquareTrade kwam tot de conclusie dat het Koreaanse toestel de meest kwetsbare smartphone is die ze tot nu toe hebben getest. Sterker nog, het is de eerste smartphone die bij de eerste val aan beide kanten barstte.

De boodschap is dus duidelijk: wees voorzichtig met je nieuwe smartphone. Er bestaan natuurlijk cases voor het vlaggenschip van de Koreaanse smartphonefabrikant, maar daarmee wordt het strakke toestel er niet mooier op.

Reparatiekosten vallen mee

Gelukkig blijkt het scherm van de Samsung Galaxy S8 verrassend goedkoop om te repareren. Motherboard sprak een aantal onafhankelijke reparateurs die allemaal bevestigden dat Samsung’s ontwerp er voor zorgt dat het relatief makkelijk en betaalbaar is het om het scherm te vervangen.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Dat zou je niet verwachten van zo’n opvallend scherm. Let wel: voor een vervangend scherm ben je nog steeds iets meer dan tweehonderd euro kwijt, dus we hebben het niet over kleine bedragen. Toch valt dat nog meer, gezien je voor Samsung’s vlaggenschepen van vorig jaar nog honderd euro extra moest bijleggen.

Hetzelfde geldt voor de iPhone 7. Volgens specialisten is het opvallend goedkoop, al helemaal voor een gebogen OLED paneel. Maar goed, het blijft veel geld, dus blijf goed opletten terwijl je de Samsung Galaxy S8 gebruikt.

Bron: SquareTrade via Motherboard

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters