Bloomberg: Samsung Galaxy S8 heeft futuristisch scherm en wordt wellicht uitgesteld

Bronnen binnen de industrie hebben tegenover Bloomberg een aantal geruchten rondom de Samsung Galaxy S8 bevestigd. Daarnaast wisten ze ook te melden dat het vlaggenschip waarschijnlijk een maand later uitkomt.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8
Een mockup van de Galaxy S8

Bronnen binnen de industrie hebben tegenover Bloomberg bevestigd dat de Samsung Galaxy S8 een scherm krijgt dat de gehele voorkant van het vlaggenschip bedekt. Het is niet de eerste keer dat we dat nieuws voorbij zien komen, maar meestal ging het om anonieme bronnen. De Galaxy S8 wordt waarschijnlijk het eerste high-end toestel van de Koreaanse smartphonefabrikant zonder fysieke homeknop. In plaats daarvan heeft het nieuwe vlaggenschip een vingerprintscanner onder het scherm zitten, en een virtuele homeknop.

Allebei een gebogen scherm

Volgens de bronnen van Bloomberg is de voorkant van het toestel vergelijkbaar met dat van de Xiaomi MI MIX. De Mi MIX wist begin oktober hoge ogen te gooien met zijn bijna randloze voorkant. Daarmee startte de Chinese smartphonefabrikant een nieuwe trend, een opvallende zet voor een fabrikant die normaliter vaak beschuldigd wordt van na-aperij. Xiaomi kan echter helaas slechts 10,000 exemplaren per maand produceren. Honor komt deze week ook met een randloze toestel, maar de kans is groot dat Samsung de eerste smartphonefabrikant wordt die wereldwijd een randloos vlaggenschip op de markt zet. De dunnere schermranden zorgen ervoor dat de telefoon kleiner wordt. Toch kiest Samsung naar verluidt voor dezelfde schermformaten als bij de Samsung Galaxy S7. Dan hebben we het dus over een 5.1-inch en een 5.5-inch model. Dit jaar hebben beide modellen echter een gebogen scherm.

Slimme assistent

Verder bevestigen de bronnen van Bloomberg opnieuw dat Samsung met de Galaxy S8 een nieuwe digitale assistent zal introduceren. Het slimme stukje software wordt naar verluidt ontwikkeld door een bedrijf genaamd Viv, dat onlangs overgenomen werd door Samsung. Viv is niet zomaar een bedrijfje. Het is namelijk opgericht door de ontwikkelaars die aan Apple’s Siri hebben gewerkt. De virtuele assistent van de Samsung Galaxy S8 kan naar verwachting net zoals Siri en Google Assistant aan de hand van commando’s verschillende taken uitvoeren.

Headphone jack en uitstel

Het nieuwsbericht zegt helaas niks over (het gebrek aan) een headphone jack. Eergisteren dook namelijk het gerucht op dat de Samsung Galaxy S8 geen headphone jack krijgt, iets wat later weer door andere bronnen werd tegengesproken. Wel noemen de bronnen binnen de industrie dat het toestel wellicht pas in april 2017 uitkomt, dus een maand later dan normaal. Na alle problemen met de Galaxy Note 7 wil Samsung zijn nieuwe vlaggenschip logischerwijs uitvoerig testen om soortgelijke fiasco’s te voorkomen.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul Peter Muller -

  Redactie,

  VIV is niet te vergelijken met Siri, Cortana en Google Now. In tegenstelling tot laatstegenoemde heeft VIV self-learning capabilities en kan zelf z’n eigen programmeercode schrijven. Het is drie generaties verder dan de relatief ‘domme’ Personal Assistants Siri, Cortana en Google Now. VIV wordt leert continue, wordt steeds slimmer en voelt steeds beter aan wat z’n ‘baas’ wil/bedoelt en wat zíjn voorkeuren zijn.

  VIV is volgens kenners zo’n beetje de heilige graal waar AI specialisten al decennia naar op zoek zijn.

  Bizar dat jullie dat niet weten.

  Hier een geweldig artikel over VIV en waarom het van een totaal andere orde is dan Siri, Cortana en Google Now.
  https://www.quora.com/What-is-the-technology-of-Viv/answer/Brian-Roemmele?srid=Pi3&share=19442a3d

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters