‘Samsung Galaxy S8 krijgt optische vingerprintscanner’

Samsung komt begin volgend jaar met de Samsung Galaxy S8. Vandaag zijn er nieuwe details rondom het toestel opgedoken.

Vertrouwen

We hebben de afgelopen weken al aardig wat gehoord over de Samsung Galaxy S8. De Samsung Galaxy Note 7 werd uitgeroepen tot de beste smartphone van 2016 door critici, maar is na verschillende incidenten met ontploffende batterijen uit de winkels gehaald. De Koreaanse smartphonefabrikant zal dus het vertrouwen van consumenten terug moeten winnen. Naar verluidt is de ontwikkeling van de Galaxy S8 zelfs tijdelijk op pauze gezet om te onderzoeken wat er precies mis was met de batterijen van de Note 7. Geruchten wijzen erop dat Samsung zelfs overweegt om de productie van batterijen aan LG uit te besteden.

Samsung Galaxy S8

Xiaomi Mi Mix
De Xiaomi Mi MIX

Het wordt dus zeer interessant om volgend jaar te ontdekken waarmee Samsung op de proppen komt. De Samsung Galaxy S8 heeft naar verluidt een scherm dat bijna de gehele voorkant van het toestel bedekt, vergelijkbaar met wat Xiaomi doet met de Mi MIX. Volgens betrouwbare bronnen is de fabrikant van plan om een vingerprintscanner in het scherm van de Galaxy S8 te verwerken. Dat zorgt ervoor dat er geen ruimte vrij gehouden hoeft te worden voor een fysieke homeknop.

Optische vingerprintscanner

Vandaag heeft een bron op het Chinese sociale netwerk Weibo iets meer details vrijgegeven. Houd in je achterhoofd dat het dus om een gerucht gaat, al heeft deze bron het vaker bij het rechte einde. Verschillende recente toestellen, waaronder de Xiaomi Mi 5s, gebruiken Qualcomm’s ultrasonische vingerprintscanner. Samsung kiest naar verluidt voor een optische vingerprintscanner. Optische vingerprintscanners kunnen net zoals ultrasonische vingerprintscanners onder het scherm verwerkt worden, maar zijn accurater en sneller dan de techniek van Qualcomm.

Innovatief

Samsung zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om de vingerprintscanner op de achterkant van de Samsung Galaxy S8 te plaatsen. Maar gezien de klanten van Samsung de huidige configuratie aan de voorkant gewend zijn lijkt het een logische oplossing om er voor te kiezen om de optische vingerprintscanner onder het scherm te implementeren.¬†Xiaomi’s Mi MIX werd gisteren met veel enthousiasme ontvangen op het internet. De futuristisch ogende voorkant van het toestel brengt eindelijk weer de innovativiteit terug die soms ver te zoeken is in de smartphonemarkt. Helaas kan Xiaomi slechts 10,000 exemplaren per maand produceren. Samsung heeft de infrastructuur en de kanalen om een dergelijk toestel wel wereldwijd op de markt te brengen. Wellicht kan een dergelijk opvallend ontwerp de consument snel de Samsung Galaxy Note 7 doen vergeten.

Bron: Weibo

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters