‘Komt Samsung eerder met Galaxy S8 om schade Note 7 te beperken?’

Volgens analisten zou het verstandig zijn als Samsung volgend jaar eerder dan normaal de Galaxy S8 onthult, om zo de schade van de Galaxy Note 7 te beperken.

Samsung

Galaxy S8Samsung leek dit al bijzonder succesvolle jaar grandioos af te gaan sluiten met de Samsung Galaxy Note 7. De phablet werd al geprezen door critici en analisten voorspelden dat het toestel net zoals de Galaxy S7 Edge records zou gaan verbreken. Het leek al bijna niet meer mis te kunnen gaan, maar toen gebeurde iets dat je geen enkele fabrikant toewenst. Steeds meer consumenten met ontplofte Galaxy Note 7 exemplaren meldden zich op het internet. Ondertussen is Samsung nog steeds bezig met het terug roepen van zijn phablet, en is de onherroepelijke schade al gedaan. 2016 is nog steeds een van Samsung’s beste jaren, maar op zo’n afsluiter had niemand gerekend.

Samsung Galaxy S8

De impact van alle problemen rondom de Galaxy Note 7 gaan we volgens een analist van KB Investment & Securities volgend jaar pas echt merken. Normaliter kondigt Samsung zijn nieuwste Galaxy S vlaggenschip altijd een dag voor het jaarlijkse Mobile World Congress aan. Volgens jaar begint de beurs op 27 februari, dus dat zou betekenen dat we op 26 februari officieel kennis kunnen gaan maken met de Samsung Galaxy S8. Volgens de analist Kim Sang-pyo zou dat een negatieve impact hebben op de mobiele business van de smartphonefabrikant in 2017.

Vervroegde lancering

Een vervroegde lancering van de Samsung Galaxy S8 is volgens hem de meest realistische oplossing om de reputatie van de fabrikant te redden en de financiële schade te beperken. Door de focus op een nieuw vlaggenschip te leggen zullen consumenten het fiasco sneller vergeten en blijven aandeelhouders optimistisch. Aan de andere kant zullen consumenten wellicht juist achterdochtiger zijn na de Galaxy Note 7, waardoor een gehaaste lancering van de Galaxy S8 misschien niet de slimste oplossing is. Wie zegt immers niet dat er opnieuw problemen opduiken door een gebrek aan uitgebreide tests? Het zou zonde zijn als Samsung zijn financiële middelen en focus op de Galaxy S8 legt in plaats van de marketing van de Galaxy Note 7, want al met al blijft het een van de beste smartphones van dit moment.

Gebogen scherm

Volgens bronnen binnen de industrie is Samsung Electronics al begonnen met het bestellen van gebogen schermen voor de Samsung Galaxy S8. De koreaanse smartphonefabrikant is naar verluidt van plan om net zoals bij de Galaxy Note 7 de variant met een plat scherm achterwege laten.

Bron: The Investor

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters