Samsung Galaxy S9 Active duikt op: Nederlandse lancering?

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn excellente smartphones. Anno 2018 zit je als consument eigenlijk bijna altijd goed. Toch mag Samsung op een vlak wat ons betreft iets meer bieden: de batterijcapaciteit. Enter de Samsung Galaxy S9 Active.

Samsung Galaxy S9 Active duikt op

De steeds efficiëntere chips leveren een prima accuduur op, maar voor een premium prijskaartje verwacht je toch meer. Gelukkig komt de Samsung Galaxy S9 van onze dromen binnenkort alsnog uit. Althans, als we gelekte informatie moeten geloven.

Elk jaar brengt de Koreaanse fabrikant een extra stevige versie van zijn flagship uit. De Samsung Galaxy S8 Active kan in tegenstelling tot de Galaxy S8 bijvoorbeeld wel tegen een stootje. Daarvoor moet je als consument de gebogen schermranden inleveren.

Samsung Galaxy S9 Active
De Samsung Galaxy S8 Active

Qua chip en werkgeheugen is het toestel echter even krachtig. Sterker nog, de batterij is zelfs een stuk groter. Speciale outdoor smartphones zijn doorgaans vrij matig, omdat ze meestal in een mid-range of low-end niche vallen. Samsung biedt dus extra stevige versies van zijn premium vlaggenschepen.

Na al die jaren aan consistente releases is het dus ook slechts een kwestie van tijd voor Samsung de Samsung Galaxy S9 Active gaat onthullen. Een gelekt screenshot laat zien dat het onaangekondigde toestel geen uitzondering op de hierboven beschreven regel gaat vormen.

Samsung Galaxy S9 Active

Nederlandse lancering?

De Samsung Galaxy S9 Active krijgt naar verluidt een 4000 mAh batterij. Het modelnummer SM-G893 hint naar een opvolger van de Samsung Galaxy S8 Active. Dat toestel droeg namelijk het modelnummer SM-G982. De Koreaanse fabrikant is daar doorgaans zeer consistent in.

De specificaties die getoond worden komen overeen met wat de Galaxy S9 te bieden heeft: 5.8-inch QHD+ scherm, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen.

Het gelekte screenshot is overigens in het Nederlands, al is de bron anoniem. De taal valt echter om een bijzondere reden op: de Active-modellen kwamen voorheen nooit in Nederland uit. Enkel de Amerikaanse provider AT&T bood het speciale model uit. Hint de taal alsnog naar een wereldwijde lancering? We gaan het hopelijk de komende weken ontdekken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters