Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

Eerder schreven we over het nieuws dat de Samsung Galaxy S9 geen 3D-sensoren heeft. Apple’s iPhone X heeft bijvoorbeeld een 3D-sensor die diepte in kan schatten, waardoor Face ID je gezicht in kaart kan brengen. In plaats daarvan blijft de Koreaanse fabrikant het volgens insiders nog even met zijn irisscanner en selfiecamera doen. Voor Samsungs eigen versie van Face ID zul je waarschijnlijk de Samsung Galaxy Note 9 op je verlanglijstje moeten zetten.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

Dat betekent echter niet dat er verder niks verandert. Zo krijgen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus bijvoorbeeld een dubbele camera. Beide modellen kunnen dankzij de geavanceerde sensoren in slow-motion filmen, met 1000 frames per seconde. Dat is nog een een stuk trager/beter dan huidige toestellen, waaronder de iPhone X. Enkel Sony kan daaraan tippen met zijn nieuwste high-end smartphones.

Volgend jaar worden bovendien de schermranden weer dunner. Check dit artikel voor de eerste gelekte beelden daarvan. Een woordvoerder van de Koreaanse fabrikant heeft naar verluidt bevestigd dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus het vooral van hun innovatieve software moeten hebben, in plaats van upgrades op het gebied van hardware.

Samsung Galaxy S9 iPhone X
De Samsung Galaxy S9?

Maar wat houdt een innovatieve gebruikservaring in? Een nieuwe leak geeft ons voorzichtig antwoord op die vraag. Samsung’s software is al enkele jaren geen bloatware-feest meer, waardoor het eindelijk een (relatief) acceptabel alternatief voor stock Android is geworden. Qua prestaties kan de software nog steeds niet aan Google’s pure Android tippen, maar het komt een heel eind.

Maak kennis met Samsung’s Galaxy AI UX

Volgend jaar wil de Koreaanse gigant daar waarschijnlijk een schepje bovenop doen. Dat blijkt uit een tweet van de doeltreffende Chinese leaker Ice Universe. Dit keer gaat het niet om een vermeende render of schets, maar een foto die duidelijk intern is genomen. Het lijkt om een presentatie te gaan van Samsung’s Galaxy AI UX.

Dat zeggen we nu wel zo vanzelfsprekend, maar dit is de eerste keer dat we van AI UX horen. De naam en de aanwezigheid van een Bixby-logo laten echter duidelijk zien wat de focus van Samsung zal zijn: kunstmatige intelligentie. Waar hebben we dat eerder gehoord? Precies, overal. Vooral Huawei legde dit jaar in zijn software de focus op kunstmatige intelligentie.

Een telefoon die zich op een slimme manier aan de gebruiker aanpast. Tot nu toe bleef het vooral bij marketingpraat, maar wellicht kan Samsung het echt op een betekenisvolle manier waar gaan maken. Bixby is misschien niet zo goed in het beantwoorden van vragen, maar de slimme assistent maakt wel op andere vlakken indruk.

Dan hebben we het bijvoorbeeld over het automatisch dimmen van je scherm, op basis van je ingeschatte bedtijd. Dat zijn proactieve handelingen waar we Google Assistant nog niet op hebben kunnen betrappen. Laat staan het nog steeds belabberde Siri.

 

 

Je kunt dus een focus op slimme software verwachten. Wat dat precies inhoudt blijft voorlopig een mysterie. Met deze foto versterkt IceUniverse echter alleen maar zijn reputatie als leaker. Het gaat duidelijk om iemand met bronnen binnen Samsung. Check hier de overige details rondom de Samsung Galaxy S9 die hij heeft gelekt.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters