Pas maar op Apple: gelekte camerasamples Samsung Galaxy S9 maken indruk

Eind deze maand vindt het Mobile World Congress plaats, in Barcelona. Daar zullen talloze bekende en minder bekende smartphonefabrikanten hun nieuwste toestellen onthullen. Daardoor regent het deze weken leaks. Ook van de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus camera’s

Vooral rondom de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus is het continu raak. De toestellen zullen qua design niet bijzonder van hun voorgangers voorschillen. De smartphones vormen vooral een upgrade qua software, chipset en camera’s.

Samsung Galaxy S9 Plus
Gelekte renders van de Galaxy S9

Niet alleen komt de dubbele camera ook naar deze serie, maar is Samsung ook de eerste fabrikant met een variabele diafragma. Wat het effect daarvan is leggen we je uitgebreid in dit artikel uit. Het effect is in ieder geval op papier duidelijk: nog mooiere foto’s.

Gelekte camerasamples

Het lijkt erop dat we nu al een voorproefje op die foto’s hebben gekregen. Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn namelijk vermeende camersamples van de Galaxy S9 opgedoken. Dat wordt mede duidelijk door het getal negen, dat op een vergelijkbare manier in de uitnodiging voor de onthulling is verwerkt.

Ook als dit echt camerasamples zijn, dan adviseren we je alsnog er sceptisch naar te kijken. Fabrikanten maken met dit soort samples immers reclame voor hun toestel. We geloven graag dat de foto’s echt met de Galaxy S9 zijn genomen,maar dan wel met perfect licht en wellicht hulp van verdere apparatuur.

Samsung Galaxy S9 camersamples
De gelekte foto’s

Toch vertellen de foto’s op subtiele wijze meer over de smartphones waarmee ze genomen zijn. Op de eerste foto zien we een jongetje op een schommel. Dankzij de snelle sluitertijd kan het toestel beter beweging in beeld brengen.

Op de tweede foto zien we een man in een meer springen, wat kan wijzen op de verbeterde interpretatie van licht. De foto van de kat toont het scherptediepte-effect. Uit al het gelekte materiaal van de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat Samsung dit jaar op de camera van zijn toestellen focust.

De Galaxy S8 had al een excellente camera, en het lijkt erop dat de Koreaanse techgigant daar nog een flinke schep bovenop gaat doen. We zijn zeer benieuwd! De Galaxy S9 krijgt waarschijnlijk een enkele 12MP camera. De Galaxy S9 Plus krijgt naar verluidt een dubbele camera.

Check deze handige tips als je met je huidige smartphone betere foto’s wilt maken. Het kan een goed verschil maken!

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters