Chips Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 8 en Galaxy A7 2018 gelekt

Een betrouwbare lekker heeft informatie over de chips van de Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 8 en Galaxy A7 2018 gelekt.

Nieuwe chips van Samsung gelekt

De Samsung Galaxy S8 maakt gebruik van een Exynos 8895, Samsung’s eigen chipset. Dat is de kern van je smartphone, de motor die ervoor zorgt dat de boel draait.

De chip werd aangekondigd als onderdeel van de Exynos 9-serie. Oplettende lezers zal echter opgevallen zijn dat het model niet met een negen begint. Dat klopt, dus de eerste echte Exynos 9-chip moet nog aangekondigd worden.

Samsung Galaxy S8 Plus design Galaxy S8 Active
De standaard Samsung Galaxy S8

Daar gaat binnenkort verandering uitkomen. Dat blijkt uit informatie van de gereputeerde lekker @IceUniverse. Hij heeft in het verleden keer op keer nieuwe chips van Samsung weten te lekken.

Samsung Galaxy Note 8 en Galaxy A7 (2018)

Hij heeft informatie over de Exynos 9610 geplaatst. De nieuwe chip is nog steeds op hetzelfde procede als de chip van de Galaxy S8 geproduceerd. De 9610 maakt gebruik van vier Cortex-A73 kernen, geklokt op 2.4GHz. Vier Cortex-A53 kernen en de Mali-G71 GPU maken het pakketje af.

Die details mag je snel weer vergeten, maar wat deze chip zo interessant maakt is dat het om een verbeterde versie van de chip van de Galaxy S8 lijkt te gaan. Men vermoedt dat het hier om de chip van de Samsung Galaxy Note 8 gaat, al heeft de bron daar zelf niks over gezegd.

De gereputeerde lekker heeft ook de vermeende chip van de Samsung Galaxy A7 (2018) gelekt. Het gaat om de Exynos 7885. De 14 nm chip heeft twee A73 en vier A53 kernen, geklokt op 2.1GHz. Niet de meest daverende specificaties, maar voor een mid-ranger zeer interessant.

Samsung Galaxy S9

Daar blijft het echter niet bij. Dezelfde bron heeft namelijk ook een interessant detail rondom de onvermijdelijke Samsung Galaxy S9 gelekt. Het high-end toestel gaat naar verluidt gebruik maken van de mysterieuze Exynos 9810.

Samsung Galaxy Note 8
Vermeende renders van de Samsung Galaxy Note 8

Over die chipset weten we nog niks. Maar dankzij de reputatie van deze bron kunnen we er wel van uitgaan dat die informatie klopt. Wanneer er dus informatie over de Exynos 9810 opduikt, weten we in het vervolg dat het hoogstwaarschijnlijk om de Galaxy S9 gaat.

De chip van de Galaxy S9 wordt volgens andere bronnen geproduceerd op een 7nm procede. Dat moet in ieder geval op een papier een nog krachtigere en zuinigere chip opleveren. Op naar 2018!

Bron: IceUniverse via Droidholic

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters