Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X in prestigieuze test

De Amerikaanse evenknie van De Consumentenbond is Consumer Reports. De instantie pakt het net iets ambitieuzer aan als het om smartphones gaat, met uitgebreide tests en ranglijstjes. Bovendien zijn de meeste toestellen ook gewoon in Nederland verkrijgbaar, waardoor het verdict van Consumer Reports ook boeiend is voor Nederlandse lezers. In de nieuwste editie maakt de Samsung Galaxy S9 indruk.

Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X

Zojuist is de nieuwe ranglijst uitgekomen, en de conclusie is duidelijk. De Samsung Galaxy S9 scoort. De Galaxy S9 staat op de eerste plek met maar liefst 81 punten. Daarmee schiet het Koreaanse merk Apple’s iPhone X voorbij. Dat komt vooral door het pittige prijskaartje van de iPhone X, iets wat Apple naar verluidt op gaat lossen eind dit jaar.

Voor nu zorgt het ervoor dat Consumer Reports de Samsung Galaxy S9 als de beste keuze voor consumenten bestempelt. Op de tweede plek staat de degelijke Samsung Galaxy S8 Active, terwijl de nieuwste iPhones plek zes tot en met acht hebben ingenomen.

Samsung Galaxy S9 Plus review uitgelicht

Maar wat maakt de smartphone zo goed? De consumentendienst wijst vooral op de sterk verbeterde camera en de sterkere, meer ergonomische behuizing. Er zijn echter ook nog genoeg minpuntjes: de vrij matige accuduur, de foto’s met overdreven contrast en het feit dat de Galaxy S8 eigenlijk bijna net zo goed is.

De enige echt nieuwe features noemt Consumer Reports ‘kitschy’, zoals AR Emoji en de calorieën-teller. Het gebruikelijke nadeel van Samsung smartphones dus: teveel extraatjes en bloatware. Het staat de stijging naar de troon echter niet in de weg.

Consumer Reports is in de Verenigde Staten zo invloedrijk, dat een dergelijke aanbeveling tot flinke verkoopcijfers leidt. Ben jij in de markt voor de Samsung Galaxy S9? De conclusie is duidelijk: het is een uitstekende keuze, behalve als je al de Galaxy S8 hebt.

Houd echter ook de OnePlus 6 in de gaten, een toestel dat op vijf mei wordt onthuld. Met dezelfde specificaties als de Galaxy S9. Hier lees je alles over dat nieuwe toestel.

🔥Lees ook: Huawei P20 Lite review: goedkope notch is duurbetaald

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters