Het is officieel: de releasedatum van de Samsung Galaxy S9 bekend

De datum voor Samsung Galaxy Unpacked 2018 is bekend gemaakt. Op 25 februari barst het Galaxy-spektakel los en krijgt de wereld officieel te maken met de Samsung Galaxy S9. Het Unpacked evenement vindt plaats tijdens MWC 2018 in Barcelona.

Samsung Galaxy S9 op 25 februari gepresenteerd

Oké, Samsung heeft nog niet verklapt dat het 25 februari om de S9 gaat, maar de uitnodiging die wij ontvingen spreekt boekdelen. De gigantische ‘9’ zegt genoeg en ligt de focus dit jaar op de camera. De camera van het nieuwe toestel is namelijk ‘Reimagined’. Spannend! Zo zag onze uitnodiging eruit:

samsung galaxy s9

In eerste instantie dachten wij dat het toestel tijdens de CES 2018 zou worden gepresenteerd, maar dat bleek een vals gerucht. Tijdens de presentatie op 25 februari staat overigens ook de Galaxy S9 Plus op het programma.

Verwacht geen drastisch redesign

Als we de geruchten mogen geloven dan moeten we de Galaxy S9 als een ‘tussenmodel’ zien. Als in een model dat ten opzichte van de Galaxy S8 niet drastisch veranderd. Zie het als een verfijnde S8. De hard- en software worden ietwat vernieuwd. De achterkant gaat er anders uit zien, omdat de vingerafdrukscanner niet naast, maar onder de camera wordt geplaatst. De Galaxy S9 Plus zal daarnaast over een dubbele camera beschikken. Een 12MP-camera waarmee je het diafragma tussen de f/1.5 en f/2.4 kunt veranderen.

Dit is voor een smartphonecamera een unieke prestatie. Je kunt hiermee de hoeveelheid licht dat in de camera wordt gebracht beter controleren. Hoe groter het nummer, hoe kleiner de opening en wordt er dus minder licht toegelaten. Verder wordt de processor vernieuwd en meer werkgeheugen toegevoegd. De Galaxy S9+ zal over 6GB aan RAM-geheugen beschikken.

Toestel in het wild gespot

Het is voor een smartphonefabrikant praktisch onmogelijk geworden om zowel het toestel als de details geheim te houden. De Galaxy S9 is dan ook al in het wild gespot mocht ‘m alvast willen zien.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters