Samsung Galaxy S9 wordt stiekem ook mini-laptop

De meeste mensen weten dat de Samsung Galaxy S8 kwam met een Infinity Display en een speciale Bixby knop. Wat minder mensen weten is dat je het toestel met een zogenaamd DeX Station soort van kon gebruiken als een mini computer en kon aansluiten op een beeldscherm en randapparatuur. Volgens de berichten zal ook de Galaxy S9 op een soortgelijke manier gebruikt kunnen worden, maar dit jaar is de computer ervaring nog wat extra getweakt.

DeX Pad is geavanceerder DeX Station

Het DeX Station van vorig jaar zou dit jaar vervangen worden door een DeX Pad. GSMArena zou een document hebben ontdekt, waarin de DeX Pad wordt beschreven en waaruit duidelijk wordt wat de functie van de DeX Pad is. De Pad is vergelijkbaar met het DeX Station, maar lijkt hier een geavanceerdere versie van te zijn. Net als met het DeX Station zou je ook met de DeX Pad je toestel kunnen koppelen aan een monitor en meteen ook kunnen opladen.

Samsung DeX Station
DeX Station

Galaxy S9 draadloos opladen met DeX Pad

Iets dat echter anders is aan de DeX Pad is dat het toestel niet meer rechtop staat, maar plat licht. Hoewel daar nog geen bevestiging over is, zou het plat liggen kunnen betekenen dat het toestel ook draadloos opgeladen zou kunnen worden en dat de DeX Pad meteen ook als oplaadmatje fungeert. Doordat de Galaxy S9 plat ligt op de pad, zou het toestel ook gebruikt kunnen worden als een touchpad of keyboard voor het gekoppelde scherm, waardoor je naast een externe monitor geen verdere randapparatuur nodig hebt.

Smartphones vervangen laptops?

Dat klinkt al een stapje beter dan het DeX Station, welke eigenlijk meer een soort uitgebreid docking station is. Verder komt de Galaxy S9 met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 845, wat het toestel een stukje sneller en efficiënter maakt dan zijn voorganger. Dit zal zeker de mini-computerervaring naar een hoger niveau tillen en wie weet zullen we in de toekomst helemaal geen laptops meer nodig hebben, maar alles met maar één apparaat doen.

Via: BGR

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters