Samsung Galaxy S9 wordt stiekem ook mini-laptop

De meeste mensen weten dat de Samsung Galaxy S8 kwam met een Infinity Display en een speciale Bixby knop. Wat minder mensen weten is dat je het toestel met een zogenaamd DeX Station soort van kon gebruiken als een mini computer en kon aansluiten op een beeldscherm en randapparatuur. Volgens de berichten zal ook de Galaxy S9 op een soortgelijke manier gebruikt kunnen worden, maar dit jaar is de computer ervaring nog wat extra getweakt.

DeX Pad is geavanceerder DeX Station

Het DeX Station van vorig jaar zou dit jaar vervangen worden door een DeX Pad. GSMArena zou een document hebben ontdekt, waarin de DeX Pad wordt beschreven en waaruit duidelijk wordt wat de functie van de DeX Pad is. De Pad is vergelijkbaar met het DeX Station, maar lijkt hier een geavanceerdere versie van te zijn. Net als met het DeX Station zou je ook met de DeX Pad je toestel kunnen koppelen aan een monitor en meteen ook kunnen opladen.

Samsung DeX Station
DeX Station

Galaxy S9 draadloos opladen met DeX Pad

Iets dat echter anders is aan de DeX Pad is dat het toestel niet meer rechtop staat, maar plat licht. Hoewel daar nog geen bevestiging over is, zou het plat liggen kunnen betekenen dat het toestel ook draadloos opgeladen zou kunnen worden en dat de DeX Pad meteen ook als oplaadmatje fungeert. Doordat de Galaxy S9 plat ligt op de pad, zou het toestel ook gebruikt kunnen worden als een touchpad of keyboard voor het gekoppelde scherm, waardoor je naast een externe monitor geen verdere randapparatuur nodig hebt.

Smartphones vervangen laptops?

Dat klinkt al een stapje beter dan het DeX Station, welke eigenlijk meer een soort uitgebreid docking station is. Verder komt de Galaxy S9 met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 845, wat het toestel een stukje sneller en efficiënter maakt dan zijn voorganger. Dit zal zeker de mini-computerervaring naar een hoger niveau tillen en wie weet zullen we in de toekomst helemaal geen laptops meer nodig hebben, maar alles met maar één apparaat doen.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. John -

  Huidige en in de planning staande informaticatechnologieën die (binnenkort) gebruikt worden, zijn slechts het prille begin van het benutten van iets dat miljoenen malen sneller is. Als eenmaal kwantumfysica echt wordt begrepen, en de rekenkracht met miljoenen of miljarden keren toeneemt doordat niet meer met slechts twee waardes wordt gerekend: 0 of 1, maar ook met miljoenen cijfers achter de komma (dus alle theoretisch mogelijke getallen tussen 0 en 1) kunnen alle gecompliceerde berekeningen tegelijkertijd gedaan worden. De rekenkracht van één echte kwantumcomputer, overstijgt die van alle andere computers, laptops en mobieltjes in de wereld gecombineerd.

  Een echte 100% kwantum computer bestaat nog niet. Dat duurt wellicht nog 50-60 jaar en mogelijk vinden we nooit de oplossing voor een aantal megagrote technische problemen om een 100% quantumcomputer te kunnen bouwen. Er zijn al een paar computers die slechts deels met kwantumfysica-principes werken maar die noodgedwongen helaas nog veel klassieke elementen moeten gebruiken die bijzonder vertragen, dus met de voet vol op de rem en met de handrem helemaal aangetrokken..

  Het kraken van de moeilijkste codes, een erg betrouwbare weersverwachting voor de komende 30 dagen afgeven of het eindelijk, na eeuwen, helemaal berekenen van Pi binnen luttele secondes, is dan een fluitje van een cent. En dat allemaal tegelijkertijd.

  Kom daar nu maar eens om. De technologische ontwikkelingen lijken nu al zo enorm te zijn maar het stelt erg weinig voor als je beseft hoe lang de weg is die nog afgelegd moet worden.

  Kwantumfysica is de sleutel tot bij voorbeeld reizen in de tijd en verbonden (entangled) deeltjes zoals elektronen. Daar gelden volstrekt andere fysicawetten waarbij T (tijd) en afstand geen enkele rol spelen: verleden, heden en toekomst leven door elkaar heen in andere dimensies. Lichtjaren afstand is voor kwantumfysica hetzelfde als een nanometer. 10 dimensies in totaal (een toenemende groep wetenschappers vermoedt de laatste 30-40 jaar dat er 11 dimensies zijn). Alleen de eerste 4 zichtbaar en meetbaar zijn.

  Moderne telecommunicatietechnologieën gebruiken nog steeds uitsluitend klassieke fysica als leidraad waardoor we blijven steken in de kinderschoenen.

  Dus Samsung S9 is wellicht een leuke nieuwe smartphone, maar vergeleken met toekomstige kwantumphones is het slechts als communicatiemiddels een rooksignaaltje.

  Maar laten we blij zijn met wat we nu hebben. De eerste stappen op een hele lange reis zijn gezet. Ook de reis zelf is een prachtig avontuur!

 2. Henk Knepper -

  Toch raar dat in bijgevoegde foto Windows 10 als OS te zien is op de monitor terwijl S9 nagenoeg zeker op Android 8.0 draait. Je krijgt dus geen Windows computer maar een Chromebook. Overigens niets nieuws. Kijk maar naar Sentio Superbook.

 3. Ruben U. -

  Dit is zeker handig voor mensen die op groot scherm willen werken maar geen ruimte hebben voor een desktop. Alleen of het de laptop gaat vervangen betwijfel ik, zelf heb ik een laptop van msi (Ge73vr 7rf) met: i7 7700HQ, Gtx 1070 en 16 Gb DDR4 ram… Hier komt een laptop bij lange na niet in de buurt😋 wel zou het een vervanger kunnen worden voor mensen die alleen microsoft office gebruiken en een beetje internetten (kantoor/school gebruikers) zelf zit ik op een civiele opleiding waar we veel AutoCad gebruiken, dan is het geen vervanger helaas.

  Alleen dit gaat over de S9? De Huawei mate 10 Pro heeft deze optie toch ook? En die is al op de markt! Waarom lezen wij consumenten daar dan niks over? Zo behoudt Huawei de gedachte van: Goedkoop, Rotzooi etc😅

 4. Kevin -

  DeX is echt fantastisch. Zeker nu Samsung ook nog eens bezig is om verschillende Linux distributies te kunnen draaien met DeX heb je straks amper nog een desktop PC nodig. Ik gebruik door de week alleen nog maar DeX (zowel thuis als op mijn werk) en zet in het weekend alleen mijn PC nog maar aan om te gamen.

  Ik ben heel erg benieuwd waar we over een paar jaar zullen zijn met deze ontwikkelingen.

 5. Scrooge -

  Dit is al oud hoor HP had dit ook al met hun windows phone gewoon weer eens een idee gejat. En nu zijn er weer leipoos die dit heel vernieuwend baanbrekend zelf vinden. Je moet niet alleen kijken in het Andriod wereldje er is nog veel meer mooi spul met andere besturingsystemen.

  1. Jens -

   Absoluut. Ik gebruik de HP elite X3. Met dekking station voor thuis en lapdock voor onderweg. Ik vind het geweldig. Jammer dat Windows Phone stopt, maar zeer waarschijnlijk komt er straks gewoon een ander toestel met deze opties of iets waar wij helemaal nog niet aan denken.

 6. peter van dam -

  DEX Station is absoluut de voorbode van waar we naar toe gaan. Er zijn straks geen afzonderlijke computer, laptops en tablets meer.

  Als straks de Galaxy X op de markt komt heb je al een smartphone en tablet in 1 apparaat omdat de X kunt uitvouwen tot een tablet.

  Met dezelfde S9 in de DEX station creeer je een volledige pc. waarop je zowel Android, Windows en zelfs Unix kunt draaien met de S9 als ‘computer’.

  Samsung loopt ook nu weer vooraan en trekt de kar voor de concurrenten.

   1. Martin -

    Samsung heeft toch echt een voortrekkersrol als het gaat om geavanceerde technologie. Nu is dit een idee dat misschien al bestond maar het is meestal Apple die achter de technologie van Samsung aanhobbeld.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters