Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8

Over een week weten we precies hoe de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 eruit gaan zien, en hoeveel ze gaan kosten. Vooral dat laatste is belangrijk. Vorig jaar onthulde Apple de iPhone X, een toestel dat een stuk duurder is dan zijn voorgangers. Geruchten wijzen er nu op dat Samsung ook een prijsverhoging gaat introduceren. Naar verwachting gaan de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus 100 euro meer kosten in Europa, ten opzichte van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. 

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden duurder

Een nieuwe leak lijkt helaas dat nieuws te bevestigen. De betrouwbare en doorgaans goed ingelichte leaker Roland Quandt heeft de vermeende prijskaartjes voor Noorwegen gedeeld. Oftewel, hoeveel de Samsung Galaxy S9 gaat kosten in Noorwegen:

De 64GB Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus gaan daar dus 8,790 NOK and 9,790 NOK kosten, wat neerkomt op 1.130 dollar en 1.258 dollar. Dat is een prijsverhoging van ongeveer 1200/1300 NOK, oftewel, 154 dollar. Dat zegt nog lang niet alles over de prijzen voor Nederland. In Noorwegen liggen de prijzen doorgaans hoger dan in de rest van Europa, en de Europese prijzen liggen op hun beurt weer hoger dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten:

Maar wat gaat dat voor Nederland betekenen? Quandt deelde op de Duitse site WinFuture dat de prijzen in Duitsland en Nederland 100 euro hoger gaan liggen. In het verleden heeft de leaker het keer op keer bij het rechte eind gehad, als het om dit soort details ging. De kans is dus groot dat je iets langer door zult moeten gaan sparen. In Europa zijn de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus naar verluidt vanaf 25 februari te bestellen. We zijn benieuwd! Check hier alles wat we verder weten over de Android smartphones van Samsung.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters