Nieuwe details Samsung Galaxy S9 en Galaxy 9 Plus duiken op

Samsung gaat zelf een nieuwe schermtechnologie toepassen voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Technisch verhaal, maar wel een beslissing met interessante gevolgen.

Samsung doet het zelf

Samsung is in meerdere opzichten een unieke smartphonefabrikant. De Koreaanse techgigant maakt zijn smartphones namelijk grotendeels zelf.

Dat is unieker dan je misschien zou verwachten. Chips, schermen, camerasensoren: de meeste smartphonefabrikanten bestellen hun onderdelen bij de concurrentie. Oftewel: Samsung.

Samsung Galaxy S9 Plus

Zo is bijvoorbeeld Apple zeer afhankelijk van Samsung als het om OLED-schermen gaat voor de nieuwe iPhone 8.

Dit jaar kregen steeds meer smartphones dunnere schermranden. Hartstikke tof, maar daardoor is er in de meeste gevallen geen plek meer voor een fysieke homeknop.

De vingerafdrukscanner moet dus verhuizen. Samsung en Apple hoopten de vingerafdrukscanner onder het scherm te kunnen verwerken, maar kregen het niet op grote schaal voor elkaar.

Voor de meeste fabrikanten is het een kwestie van geduld hebben. Zij zullen moeten wachten tot Qualcomm zijn schermtechnologie af heeft en beschikbaar maakt. Dat zal ergens in de loop van 2018 pas op grote schaal gebeuren.

Y-OCTA

Samsung heeft een groot voordeel: de Koreaanse fabrikant kan zelf de oplossing leveren. Bronnen binnen de industrie beweren nu dat Samsung dat gaat doen voor de Samsung Galaxy S9.

De fabrikant produceert naar verluidt nu zelf een flexibele touchscreenlaag voor in OLED-schermen, genaamd Y-OCTA. De speciale laag zorgt ervoor dat het paneel dunner wordt. Normaliter zijn de touchscreenlaag en het scherm namelijk twee losse lagen. Ook een mooie bonus: het kost 30% minder om te produceren.

Samsung Galaxy S8 Plus design Galaxy S8 Active
De standaard Samsung Galaxy S8

De Galaxy S8 maakt al gebruik van de nieuwe technologie, maar de Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 moeten het nog met de oude methode doen. Dat komt omdat leveranciers nog niet de juiste capaciteit hebben.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

Voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ gaat de Koreaanse fabrikanten de productie echter de productie in eigen handen nemen. Op dit moment kan Samsung vier miljoen panelen per maand produceren. Dat moeten er volgend jaar tien miljoen worden.

Maar wat heeft dit met vingerafdrukscanners te maken? Op dit moment nog niks. Huidige technieken werken vaak niet omdat de schermpanelen te dik zijn. Samsung’s nieuwe technologie maakt het volgens insiders mogelijk om wel een vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken.

Voorlopig blijft het nog even toekomstmuziek. Toch is het duidelijk dat Samsung steeds meer stappen neemt om meer controle te krijgen binnen de smartphonemarkt. De implementatie van vingerafdrukscanners is dan slechts een gevolg, niet het einddoel.

Bron: ET News

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters