Gelekte foto Samsung Galaxy S9 brengt fantastisch nieuws

Apple nam met de iPhone 7 de controversiële beslissing om de headphone jack af te schaffen. Het is misschien de toekomst van smartphones, maar andere fabrikanten maakten juist gretig gebruik van die backlash door te benadrukken dat hun nieuwe toestellen wel een headphone jack hebben. Vooral Samsung, de grootste concurrent van Apple, zet daar flink op in. Ook met de Samsung Galaxy S9?

Officiële foto Samsung Galaxy S9 toont headphone jack

Toch is het allesbehalve een zekere factor voor de nieuwere generaties. Een merk als OnePlus kan het zich veroorloven iets meer achter te blijven, zeker gezien de lagere prijzen, maar Samsung moet op het gebied van design steeds blijven innoveren. Vroeger of later wordt de headphone jack daar wellicht nog het slachtoffer van. Dit jaar echter nog niet!

Dat blijkt uit gelekte foto’s van de Samsung Galaxy S9. Het gaat om een foto waarop de DeX-dock te zien is. Dat is een gadget waar je de Galaxy S9 in kunt steken. Vervolgens sluit je er een monitor, muis en toetsenbord op aan. Het resultaat is een verrassend capabele computer. Vooral voor de gemiddelde consument heb je zo echt niet meer een volledige computer nodig.

Hartstikke interessant, maar het oog valt meteen op de onderkant van de Samsung Galaxy S9. De foto is gedeeld door Evan Blass, de bekende leaker die er zelden naast zit als het om gelekte informatie gaat. Dit beeld ziet er zo officieel uit, dat er nog maar weinig twijfel over de legitimiteit bestaat. Een ding is duidelijk: de Samsung Galaxy S9 heeft een headphone jack.

Samsung Galaxy S9

USB-C oordopjes en koptelefoons blijven voorlopig duur en/of frustrerend om te gebruiken. Het is dus tof dat Samsung heeft besloten om voorlopig de 3.5mm port te behouden. Daarnaast valt de Bixby-knop meteen op. De slimme assistent werd vorig jaar nou niet bepaald… goed ontvangen. Toch wijst dit erop dat de Koreaanse techgigant doorzet, wat ook al naar voren kwam in het rapport rondom de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Samsung moet ook wel, gezien het naast smartphones vol inzet op smarthome. Daarvoor heb je een slimme assistent nodig om de verbindende rol te vervullen. Wellicht weet de fabrikant ons dit jaar wel te verrassen met een capabele Bixby. We zijn benieuwd! Eind deze maand horen we alles. Check hier alle specificaties, gelekte foto’s en beelden van de Galaxy S9.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters