Zo ziet de Samsung Galaxy S9 eruit als Samsung de iPhone X kopieert

Naar verluidt gaat Samsung de Samsung Galaxy S9 eerder aankondigen dan verwacht. Volgens insiders wil de Koreaanse fabrikant namelijk zo snel mogelijk de strijd aan gaan met de iPhone X. Dat gaat de fabrikant waarschijnlijk onder andere doen met zijn eigen versie van Face ID. Maar we hebben goed nieuws: Samsung neemt hoogstwaarschijnlijk geen afscheid van de headphone jack en de vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy S9: de iPhone X achterna?

Voor gezichtsherkenning zijn sensoren nodig die niet in zeer dunne schermranden passen. Daarom heeft de iPhone X dan ook de controversiële notch. Je weet wel, die inham waar het halve internet nog steeds over valt. Wallpapers, speciale apps en talloze flauwe grappen: Apple kan er niet omheen.

De kans is dan ook klein dat Samsung wel voor deze benadering kiest. Of het nou om de headphone jack of het design gaat: de Koreaanse fabrikant maakte dit jaar slim gebruik van de gewaagde keuzes van Apple. Een paar jaar geleden was de aanwezigheid van een headphone jack volstrekt vanzelfsprekend. Nu kan Samsung daar opeens mee pronken, omdat Apple er al afscheid van genomen heeft.

Samsung Galaxy S9 Plus iPhone X

Maar hoe zou het er dan uit zien als Samsung wel Apple achterna gaat? Wat is Samsung’s variant van de notch? De bekende leaker Ice Universe gaf ons vandaag een voorproefje op Twitter. Het gaat hier niet om daadwerkelijk gelekte renders, maar om een creatieve voorspelling van een enthousiaste designer. Hij combineerde gelekte schetsen van de Galaxy S9 met de geruchten dat het toestel ook een equivalent van Face ID krijgt.

Mooi voorproefje

Het resultaat is een strak design, dat een beetje op het tegenovergestelde van de Xiaomi Mi Mix 2 lijkt. Aan de bovenkant is de schermrand iets dikker, met daarin alle benodigde sensoren. Aan de onderkant zijn de schermranden zeer dun geworden, haast nihil. Voeg daar de gebogen schermranden aan toe die we gewend zijn en je hebt een schitterend toestel.

Samsung Galaxy S9 Plus iPhone X

Het laat goed zien dat je als fabrikant nog steeds indruk kan maken met design, ook al was de Galaxy S8 al praktisch een en al scherm. Maar wat Samsung echt van plan is, gaan we waarschijnlijk pas in januari ontdekken. Laten we hopen dat het bedrijf niet de notch overneemt… Check hier de laatste geruchten en gelekte beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Erik van Hoorn -

    Samsung heeft geen eigen versie van Face ID maar Apple heeft een eigen versie van Face Unlock van Samsung stelletje nitwits.

    Samsung had al Face Unlock toen Apple besloot het ook te doen en nu gaat Samsung Apple achterna?

    Waar halen jullie je redacteuren vandaan? Apple? VMBO basis?

  2. Kansloos -

    Wat een niveau weer. Het toestel op de afbeeldingen lijkt totaal niet op de iPhone X. Die overname heeft de site geen goed gedaan, wat een pulp.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters