‘Nieuwe details gelekt: Samsung Galaxy S9 gaat de iPhone X kopiëren’

Smartphonefabrikanten springen allemaal op de trend va 2017: dunne schermranden. Allemaal leuk en aardig, maar daardoor blijft er geen ruimte meer over voor een vingerafdrukscanner. De achterkant van smartphones is een goed alternatief, maar volgens velen niet optimaal. Wat gaat Samsung met de Galaxy S9 doen?

Samsung Galaxy S9: afscheid nemen van de vingerafdrukscanner?

Apple en Samsung experimenten daarom al enkele jaren met een nieuwe oplossing. Het gaat om een technologie die ervoor zorgt dat de vingerafdrukscanner in het scherm van je smartphone verwerkt kan worden. Helaas werkt dat voorlopig alleen echt goed op papier. Vooral met de massaproductie van merken als Apple en Samsung is het nog geen degelijk alternatief.

Apple koos er daarom voor om direct op Face ID over te stappen, zonder Touch ID als voor de hand liggende backup. Samsung gaat volgens insiders wel door met het experimenteren. Helaas kwam vanochtend het nieuws naar buiten dat de Koreaanse techgigant ook niet op tijd klaar zal zijn voor de Galaxy S9.

Samsung Galaxy S9

Op dit moment is het naar verluidt het plan om de technologie in de Samsung Galaxy Note 9 te verwerken. De vingerafdrukscanner verhuist volgens insiders naar de achterkant van de Samsung Galaxy S9. Dat is een positie waar eerdere leaks ook al op wezen.

Eigen versie van Face ID

Daarnaast werkt Samsung volgens goed ingelichte bronnen aan zijn eigen variant van Face ID. De Koreaanse fabrikant maakte dit jaar al indruk met zijn irisscanner, maar de iPhone X doet daar toch echt een flinke schep bovenop. Samsung is volgens bronnen binnen de leveranciersketen geïnspireerd door Apple’s Face ID, en werkt daarom hard aan zijn eigen versie.

Dat betekent echter niet dat de techgigant dus ook afscheid neemt van vingerafdrukscanners: “Samsung blijft vingerafdrukscanners gebruiken, omdat er veel services en platformen zijn die afhankelijk zijn van de technologie.” Een opluchting voor veel fans. Waarom afhankelijk zijn van slechts een ontgrendelingsmethode?

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack
Eerder gelekte schetsen

Naar verluidt heeft Samsung zijn specspakket voor de Galaxy S9 al compleet, na een eerste prototype-productie in oktober. Zoals verwacht is de Koreaanse fabrikant van plan zijn nieuwe toestel eerder dan normaal uit te brengen. De massaproductie gaat naar verluidt al in december van start, wat erop wijst dat Samsung zo snel mogelijk met de iPhone X wil concurreren.

Check ondertussen wat OnePlus van plan is met de OnePlus 5T. Heb je trouwens al het filmpje gezien waarin willekeurige voorbijgangers de iPhone X getoond wordt? Eigenlijk is het een iPhone 4, en de reacties zijn hilarisch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. WGACA -

  Zucht…

  Weer zo’n suggestieve clickbait titel.

  Maak het verhaal dan compleet en zeg er ook bij dat het hele principe van gezichtsherkenning in eerste instantie van Samsung/Android gejat is.

 2. Marco Vermeulen -

  Zitten jullie aan de paddo’s daar met z’n allen?

  Samsung gaat Apple kopieren? Met wat? Een gezichtsscanner? Die had de S8 al voordat Apple Samsung kopieerde met zijn eigen gezichtsscanner.

  Of wisten jullie niet dat Samsung al een facial scanner had? Wellicht met z’n allen dan maar op de Donald Duck redactie gaan werken.

  Waar halen jullie de redacteuren vandaan? Gejseesde VMBO basis leerlingen.

  1. m. -

   Met het altijd nadoen van alles Marco. Apple maakt kwaliteit, logisch dat samsung dat na wilt doen toch? Wees niet zon watje en hou je mening voor je, koop wat jij goed vind werken en niet zo piepen dankjewel.

   1. WGACA -

    Watje? Een watje zou zijn mening juist niet delen volgens mij.

    Kijk lekker naar jezelf zou ik zeggen.

    En alsjeblieft zeg, hou op met de standaard Apple retoriek dat ze alleen maar kwaliteit maken. Is meer dan eens anders gebleken.

   2. Joy -

    Ik heb ook een iPhone ma ik vind da Apple altijd alles nadoet en het was geen face id bij de s8 maar een Iris scanner

  2. B93RN -

   Pardon? Face unlock is totaal niet hetzelfde als Face ID. Het werkt ook van geen meter en daarom gebruikt niemand het. Wat de redactie hier mee bedoelt is dat ze de techniek en het eventuele algoritme willen gaan kopiëren, omdat dat van apple wel werkt. Je kan het natuurlijk niet met me eens zijn, doet dat vooral, want laten we eerlijk wezen, iets slechts implementeren kan ieder tech bedrijf. Als Apple zoiets als Samsung had geïmplementeerd waren ze een hoop klanten kwijt geraakt. En ja de ontwikkeling van een dergelijke techniek duurt ongeveer 2 a 3 jaar. Conclusie, als eerste zijn telt niet maar als eerste zijn met iets goeds telt wel.

   1. WGACA -

    Waarom? Het werkt sneller en is net zo veilig. Gezichtscanner is niet zo heel veilig, maar werkt wel veel sneller dan Face ID. Daarnaast kun je kiezen wat je wilt. Iets wat je niet gewend bent waarschijnlijk bij Apple.

   2. D -

    Wat ben jij voor een kneus dan. Heb je de Iris scanner ooit wel eens gebruikt. Blijkbaar niet anders zou je hier niet zo dom lullen. Werkt bij mij namelijk perfect. Dus hoezo Apple kopiëren?

 3. Marco Vermeulen -

  Samsung werkt niet aan een variant van Face ID. Apple werkte aan een variant van Face Unlock. Samsung heeft de maat gezet en Apple moest er over heen.

  Bizarre conclusie dat Samsung Apple hierin volgt. Samsung volgt Apple in helemaal niets. Het is juist andersom en dat al meer dan 5 jaar.

  Wat betaald Apple jullie nou zo per jaar om deze biassed bulshit neer te pennen?

  1. Eddy -

   Ik moet er ook altijd zo mee lachen als mensen zeggen dat samsung Apple kopieert. Apple maakt zelf helemaal niks.Liegen en hun Apple gebruikers voor de gek houden daar zijn ze goed in.

   1. Joy -

    Ik heb een iPhone maar ik ken te minste wel de logische teoriek wtf Samsung aapt Apple na het is omgekeerd

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters