De Samsung Galaxy S9 steelt misschien lelijkste feature van de iPhone X

Een gelekt patent wijst erop dat Samsung wellicht een van de lelijkste features van de iPhone X gaat implementeren voor de Samsung Galaxy S9. Slecht nieuws? Misschien, maar wellicht is de Koreaanse techgigant van gedachten veranderd.

Samsung en Apple introduceren nieuwe designs

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy Note 8 zijn indrukwekkende toestellen. Niet alleen qua specificaties, maar ook qua uiterlijk. De Koreaanse techgigant introduceerde dit jaar een gloednieuw randloos design met de Galaxy S8. Ja, Xiaomi was eerder met de Mi Mix, maar die concepttelefoon is moeilijk te krijgen.

De Samsung Galaxy Note 8 doet er nog een schepje bovenop. De randen zijn nog iets strakker afgewerkt, waardoor de Android smartphone bijna een en al scherm is. Vooral naast de iPhone 7 Plus is het verschil groot. Dan steken de dikke randen van Apple’s vlaggenschip haast pijnlijk af. Gelukkig speelt Apple vanavond catchup met de extra dure iPhone X.

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

Eindelijk een nieuw design voor de iPhone. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus maken namelijk nog steeds gebruik van het design uit 2014. Ja, kleine dingetjes zijn aangepast, maar daar bleef het de afgelopen jaren helaas bij. Ook zal Apple de iPhone 8 en iPhone 8 Plus onthullen, toestellen die wel nog een jaartje met het gedateerde design doorbrengen. En dat terwijl Samsung met de Galaxy S8 wel in die prijsklasse dunne schermranden aflevert.

iPhone X: dikke inham

Als je de iPhone X naast de Galaxy Note 8 neerlegt, dan valt een ding op: de inham van Apple’s toestel. Waar Samsung’s (iets dikkere) bovenrand strak doorloopt, heeft Apple voor een vrij opzichte inham gekozen. Vooral met lichte apps valt de aparte design-keuze op. Vanochtend dook er zelfs een gelekte video op, waarin een iPhone X met witte randen te zien is. Dan steekt de inham al helemaal af.

iPhone 8 dummy van Marques en Dickson

Verder is de iPhone X een mooi toestel, maar zelfs de meest diehard Apple-fans beklagen zich over die inham. Een pluspunt dus voor Samsung. Nu blijkt echter dat de Koreaanse fabrikant ook een dergelijk design aan het overwegen is, wellicht om een speciale 3D-camera te faciliteren.

Samsung Galaxy S9

Samsung heeft heeft een design-patent aangevraagd in mei 2016, bij de Koreaanse autoriteit KIPRIS. De bovenstaande afbeelding is afkomstig uit die aanvraag, zo beweert GalaxyClub. Samsung opperde dat design dus al voor er renders van de iPhone X lekten. De Koreaanse fabrikant en Apple werkten samen aan het OLED-scherm van de iPhone X, dus de kans is aanwezig dat Samsung al op de hoogte was van Apple’s plannen.

Samsung Galaxy S9 iPhone X

Uiteindelijk maakt het niet uit wie als eerste was. Samsung koos uiteindelijk voor een veiliger design, met rechte schermranden. Is Apple met zijn inham vooruitstrevender? Qua technologie wel ja, want het is moeilijker om te implementeren dan een rechte rand.

Dat neemt echter niet weg dat het er volgens velen een stuk lelijker uitziet. Hopelijk beseft Samsung dat ook, en kiest de Koreaanse techgigant met de Samsung Galaxy S9 niet alsnog voor dit design. Check hier wat je allemaal kunt verwachten van de iPhone X, of lees onze review van de Samsung Galaxy S8.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters