Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest

Het is nog niet zo lang geleden dat de eerste leaks rondom de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opdoken. De tijd gaat snel, want eind deze maand worden beide modellen al onthuld. We weten eigenlijk vrijwel alles over de smartphones. Van het design tot de specificaties. De focus ligt dit jaar echter vooral op software, dus op dat vlak kan de Koreaanse fabrikant nog verrassen.

Samsung Galaxy S9 Plus scoort hoger dan iPhone X

Uiteindelijk moet het in de praktijk gaan blijken hoe de Galaxy S9 en Galaxy S9 presteren. Nu is het tijd voor een fenomeen dat daar een mooi voorproefje op kan gaan geven: benchmarktests. Daarmee kunnen consumenten en fabrikanten de prestaties van hun toestellen meten. Het zegt lang niet altijd alles over het gebruik in de praktijk, dus neem dit soort vergelijkingen met een korrel zout. In het geval van de Galaxy S9 Plus maakt het echter een ding wel duidelijk: Samsung’s nieuwe toestellen zijn zeer krachtig.

Samsung Galaxy S9 Plus iPhone X

Het toestel van Samsung dook gisteren op in de database van AnTuTu, een van de populairste benchmarktests. Het toestel met de codenaam SM-G9650 is door de test gehaald. De bevestigde specificaties kenden we al: de Snapdragon 845, 6GB aan werkgeheugen en de Adreno 630 GPU. De kleinere Galaxy S9 krijgt waarschijnlijk ‘slechts’ 4GB aan werkgeheugen.

Dagelijks gebruik

Wat meteen opvalt, is de resulterende score: 265267. Een getal dat je misschien niet zoveel zegt, tot we de vergelijking maken met de concurrentie. De Samsung Galaxy S9 Plus heeft qua prestaties zelfs de iPhone X overtroffen. Dat is uitzonderlijk. De A11 Bionic, de chip van de iPhone X, is namelijk zeer krachtig. Zo krachtig, dat men verwachtte dat Android smartphones er dit jaar niet aan zouden kunnen tippen.

Samsung Galaxy S9 Plus
Gelekte renders van de Galaxy S9

Wel dus. Bovendien is dit ook goed nieuws voor fans van andere merken. De Snapdragon 845 is namelijk een chipset die je dit jaar in vrijwel elke high-end Android smartphone terug zult gaan vinden. Nogmaals, in de praktijk zijn dit verschillen waar je in je dagelijks gebruik weinig van gaat merken, maar toch is het een fijne bevestiging. Eind deze maand weten we meer! Check hier wat je er verder van kunt verwachten.

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters