Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding?

Google bracht onlangs in samenwerking met Levi’s een slimme jas uit. Door middel van bepaalde bewegingen kun je bijvoorbeeld je muziek op pauze zetten. Ook Samsung lijkt ge├»nteresseerd te zijn in slimme kleding. Dat blijkt uit een nieuw patent dat is opgedoken.

Samsung patenteert slimme kleding

Het patent beschrijft slimme kleding die je smartphone kan opladen, of sensoren die in de kleding verwerkt zijn. Dat soort producten bestaan al, maar dan heb je bijna altijd een losse accu nodig. Oftewel, je bent not steeds afhankelijk van stopcontacten. Samsung gaat daar een stap verder in.

Het slimme stukje kleding kan namelijk zelf energie verzamelen. Dat doet de kleding met behulp van jouw bewegingen. Als drager van bijvoorbeeld het shirt laad je dus je shirt op door te lopen, waarna weer je telefoon of sensoren worden opgeladen.

Samsung energie kleding

De bijbehorende afbeeldingen tonen het systeem. Aan de achterkant zit een groot gedeelte van de hardware. De processor huist aan de voorkant van het shirt. Het patent beschrijft een toekomst waarin sensoren in onze kleding allerlei informatie verzamelen, bijvoorbeeld over je gezondheid. Die sensoren kunnen door middel van deze uitvinding automatisch opgeladen worden. Op dit moment moet je dergelijke oplossingen continu zelf opladen.

Voorproefje op de toekomst

Dit geeft een intrigerend voorproefje op een naadloze toekomst. Waar alles slim is, zonder dat je er zelf over na hoeft te denken. Maar wat is Samsung met dit bijzondere product van plan? Dat blijft de vraag. Dit soort oplossingen passen zeker in de bredere strategie van de Koreaanse fabrikant. Voorlopig lijkt het echter een toekomst te zijn die ver weg is.

Het gaat immers slechts om een patent. Fabrikanten vragen elk jaar tientallen, zelfs honderden patenten aan. Slechts een klein deel wordt helaas direct geïmplementeerd in nieuwe producten. Dit soort informatie geeft echter wel een interessant kijkje in de keuken. De richting die bedrijven op willen gaan. Check hier ondertussen de gelekte renders van de samsung Galaxy S9.

 

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters