VKworld S9: Chinese kopie van Samsung Galaxy S9 nu al onthuld

Chinese copycats, vaak obscure namen die echter groter zijn dan je denkt, maken geregeld populaire smartphones na. Dan hebben we het dus niet over een OnePlus 5 die op de iPhone 7 Plus lijkt. Fabrikanten maken geregeld regelrechte kloons. Toestellen die gemaakt zijn om zowel qua hardware als software op het echte werk te lijken. Maak kennis met de VKworld S9, een kopie van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Kloons uit China

Zo zijn er talloze Android smartphones die je amper van een iPhone kunt onderscheiden. We schreven er onlangs nog over. Zelfs de software ziet er exact hetzelfde uit als iOS, inclusief functies en animaties. Vaak hebben consumenten pas door dat ze beetgenomen zijn, wanneer ze het product in gebruik hebben. Opeens valt de camera tegen, is de accu snel leeg en is de boukwaliteit niet helemaal perfect.

Er zijn ook genoeg consumenten die bewust voor een kloon kiezen. Zo lijkt het alsof je een duur flagship hebt, terwijl je slechts honderd euro kwijt was. Bijvoorbeeld. En anno 2017 zijn de kloons vaak niet eens heel belabberd.

VKworld S9 Samsung Galaxy S9
De VKworld S9

Chinese fabrikanten hadden het afgelopen jaar moeite om de Galaxy S8 na te maken. Samsung’s infinity display vergt een knap staaltje techniek. Daardoor kun je kloons vaak meteen herkennen aan de iets dikkere en ongebogen schermranden.

VKworld S9: kopie van de Samsung Galaxy S9

Een fabrikant die dat beter doet, is VKworld. Een naam waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. De kloon-fabrikant gaat met zijn nieuwste toestel nog een stap verder: maak kennis met de VKworld S9. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een kopie van de Samsung Galaxy S9. Ja dat klopt: de toestellen zijn al nagemaakt, voor ze überhaupt zijn aangekondigd.

We hebben slechts enkele weken een beeld van hoe de modellen van Samsung eruit gaan zien. De VKworld is desalniettemin op de gelekte renders gebaseerd. Waarschijnlijk gaat de obscure fabrikant de komende weken als de malle units eruit pompen. Het laat zien hoe snel Chinese copycats designs in elkaar kunnen zetten.

VKworld S9 Samsung Galaxy S9

En hoe goed ze met Photoshop zijn. De VKworld S9 ziet er op de officiële renders zeer goed uit, maar in de praktijk valt het mogelijk tegen. Dat doen ‘nettere’ fabrikanten zelf: Xiaomi’s Mi Mix  had bijvoorbeeld in het echt dikkere schermranden, dan op het promotiemateriaal.

Verrassend degelijke specificaties

De VKworld S9 heeft een 5000 mAh batterij (!), en is daarmee sowieso dikker dan de echte Galaxy S9. Een ding is zeker: het toestel zal de real deal overtreffen op dit vlak. Verder heeft het toestel opvallend degelijke specificaties: een 5.99-inch 2K scherm, de capabele Helio X30 en 6GB aan werkgeheugen. 128GB aan opslaggeheugen maakt dit verrassende pakketje af.

Het toestel komt pas begin volgend jaar uit, en gaat omgerekend 260 euro kosten. Een stuk duurder dan de gemiddelde kloon. Maar dan heb je ook een toestel dat waarschijnlijk ook echt te gebruiken is als je standaard smartphone, in plaats van een grapje dat je vervolgens ergens in een hoekje slingert. Los van het smakeloos gestolen design is het namelijk een specspakket dat normaal indruk zou maken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters