Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9?

Het zou heel goed kunnen dat de aankomende Galaxy S9 gebruikers gaat waarschuwing voor luchtvervuiling. Samsung heeft namelijk al een tijdje geleden een patent aangevraagd voor een zogenaamde “Environmental sensor”, welke schadelijke deeltjes in de lucht zou kunnen detecteren.

Sensor Galaxy S9 meet schadelijke deeltjes

De patentaanvraag voor de environmental sensor werd onlangs gepubliceerd in Zuid-Korea. De sensor zou verschillende deeltjes in de lucht kunnen meteen en afhankelijk van de resultaten kunnen beoordelen wat de luchtkwaliteit is.

Samsung Environmental Sensor om luchtvervuiling te meten

Klein en efficiënt door hoge materiaaldichtheid

Als de sensor van Samsung inderdaad goed werkt, heeft het bedrijf behoorlijk wat vooruitgang geboekt met het detecteren van luchtvervuiling. Bestaande oplossingen zijn meestal behoorlijk groot en wanneer ze zo klein zijn dat ze in een smartphone zouden passen, zijn ze meestal ook niet echt accuraat. Samsung zou met de eigen sensor het beste van beide werelden hebben gecombineerd, door materiaal met een extreem hoge dichtheid te gebruiken.

Samsung Environmental Sensor
Verschillende deeltjes kunnen gemeten worden

Environmental sensor komt in display

Om de sensor klein genoeg te krijgen voor een smartphone heeft de Zuid-Koreaanse techgigant hem ook een stuk platter gemaakt dan gebruikelijk. Hierdoor zorgt het extra component er niet voor dat een toestel te dik wordt. De sensor zou geplaatst worden in een onderliggende laag van het display. Uiteraard is het dan de vraag hoe de sensor überhaupt lucht krijgt om te beoordelen op vervuiling. Uiteraard zal Samsung hier iets op hebben bedacht, anders zou het een behoorlijk onzinnig patent zijn.

Galaxy S9 met luchtvervuiling alarm?

Of we de environmental sensor terug zullen zien bij de Galaxy S9 is natuurlijk niet zeker. Maar vaak wanneer Samsung patenten openbaar maakt is dit waarschijnlijk met de bedoeling om gebruikers alvast enthousiast te maken en vinden we de technologie meestal kort daarna terug bij een nieuw toestel. Om de feature echt nuttig te maken zou het echter fijn zijn als het toestel ook meteen de lucht zou kunnen reinigen.

Via: GalaxyClub, PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters