Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9?

Het zou heel goed kunnen dat de aankomende Galaxy S9 gebruikers gaat waarschuwing voor luchtvervuiling. Samsung heeft namelijk al een tijdje geleden een patent aangevraagd voor een zogenaamde “Environmental sensor”, welke schadelijke deeltjes in de lucht zou kunnen detecteren.

Sensor Galaxy S9 meet schadelijke deeltjes

De patentaanvraag voor de environmental sensor werd onlangs gepubliceerd in Zuid-Korea. De sensor zou verschillende deeltjes in de lucht kunnen meteen en afhankelijk van de resultaten kunnen beoordelen wat de luchtkwaliteit is.

Samsung Environmental Sensor om luchtvervuiling te meten

Klein en efficiënt door hoge materiaaldichtheid

Als de sensor van Samsung inderdaad goed werkt, heeft het bedrijf behoorlijk wat vooruitgang geboekt met het detecteren van luchtvervuiling. Bestaande oplossingen zijn meestal behoorlijk groot en wanneer ze zo klein zijn dat ze in een smartphone zouden passen, zijn ze meestal ook niet echt accuraat. Samsung zou met de eigen sensor het beste van beide werelden hebben gecombineerd, door materiaal met een extreem hoge dichtheid te gebruiken.

Samsung Environmental Sensor
Verschillende deeltjes kunnen gemeten worden

Environmental sensor komt in display

Om de sensor klein genoeg te krijgen voor een smartphone heeft de Zuid-Koreaanse techgigant hem ook een stuk platter gemaakt dan gebruikelijk. Hierdoor zorgt het extra component er niet voor dat een toestel te dik wordt. De sensor zou geplaatst worden in een onderliggende laag van het display. Uiteraard is het dan de vraag hoe de sensor überhaupt lucht krijgt om te beoordelen op vervuiling. Uiteraard zal Samsung hier iets op hebben bedacht, anders zou het een behoorlijk onzinnig patent zijn.

Galaxy S9 met luchtvervuiling alarm?

Of we de environmental sensor terug zullen zien bij de Galaxy S9 is natuurlijk niet zeker. Maar vaak wanneer Samsung patenten openbaar maakt is dit waarschijnlijk met de bedoeling om gebruikers alvast enthousiast te maken en vinden we de technologie meestal kort daarna terug bij een nieuw toestel. Om de feature echt nuttig te maken zou het echter fijn zijn als het toestel ook meteen de lucht zou kunnen reinigen.

Via: GalaxyClub, PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kevin -

  Ik zie straks onze smartphone nog eens de luchtkwaliteit meten, een alarm geven als er te veel koolmonoxide in de lucht zit en als rookmelder fungeren.

  Luchtkwaliteit meten klinkt wellicht onzinnig, maar er zijn vele mensen met aandoeningen aan de luchtwegen waardoor ze hun activiteiten moeten aanpassen aan de luchtkwaliteit. Met de bus naar het werk in plaats van fietsend, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van de landen waar de kwaliteit beduidend slechter is dan hier? Dat is lang niet altijd in de vorm van zichtbare smog.

  Veel mensen vinden dit onzinnig en zullen de functie nooit gebruiken, evenveel mensen zullen het wel gebruiken. Genoeg mensen die ook de hartslagsensor onzin vinden, terwijl er ook mensen zijn die hun smartphonekeuze er juist op gebaseerd hebben.

 2. hansz -

  Ja, natuurlijk Samsung, het is goed voor ons als wij de luchtvervuiling kunnen meten, per slot zit iedereen daarop te wachten zodat we dan weer kunnen zeggen: de lucht is niet zo best vandaag.

 3. Evert Wiesman -

  Als dit in de S9 komt EN een inline fingerprint scanner EN een 3D gezichtsscanner EN een nieuwe camera die ook nog 1000 frames per seconde kan opnemen worden de iphones nog veel ouder en antieker dan ze nu al zijn.

  Hetzelfde jaar ook nog een opbouwbare smartphone op de markt brengen en je kleineert elke concurrent tot een hobbyclub.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters