Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’

Het lijkt erop dat Samsung heeft afgekeken bij de ontwikkeling van de iPhone 8. Ook de Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt namelijk gebruik te gaan maken van de nieuwe Substrate Like PCB-, oftewel SCP-, moederborden.

Smartphones van tegenwoordig zijn in vrijwel alles beter dan de Nokia’s van vroeger. Je kunt niet alleen bellen en sms’en, maar ook op het internet browsen, Whatsappen en social media bijhouden. Een van de weinige achteruitgangen is echter de batterijduur. Waar vroeger telefoons een week meegingen, mag je tegenwoordig blij zijn als je twee dagen met je toestel kunt doen.

Samsung Galaxy S9 meer accucapaciteit

Nu lijkt Samsung met zijn nieuwe vlaggenschip een stap in de goede richting te willen doen. Het is namelijk waarschijnlijk dat de Samsung Galaxy S9 meer accucapaciteit krijgt. Dat doet de fabrikant door gebruik te maken van Substrate Like PCB-borden, kortweg SLP-borden. Deze zijn niet alleen efficiënter dan de huidige PCB-borden, maar ook kleiner. Daardoor houd je als telefoonproducent meer ruimte over voor een grotere accu, waardoor je batterij uiteraard langer mee zal gaan.

Samsung Galaxy S9 meer accucapaciteit

Net zoals de iPhone 8

Als dit verhaal enigszins bekend klinkt, dan kan dat kloppen. Volgens eerdere geruchten zou namelijk ook Apple zijn nieuwe iPhone 8 uitrusten met SLP-borden. Door gebruik te maken van deze technologie zou de Amerikaanse fabrikant gebruik kunnen maken van een grotere, L-vormige accu. Samsung lijkt op dit punt dus geen innovator, maar volgt de vernieuwende concurrent Apple wel op de voet.

Zou jij blij zijn met een grotere accu? En loopt jouw smartphone regelmatig halverwege de dag leeg? Laat het weten in de reacties.

Bron: BGR

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters