Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’

Het lijkt erop dat Samsung heeft afgekeken bij de ontwikkeling van de iPhone 8. Ook de Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt namelijk gebruik te gaan maken van de nieuwe Substrate Like PCB-, oftewel SCP-, moederborden.

Smartphones van tegenwoordig zijn in vrijwel alles beter dan de Nokia’s van vroeger. Je kunt niet alleen bellen en sms’en, maar ook op het internet browsen, Whatsappen en social media bijhouden. Een van de weinige achteruitgangen is echter de batterijduur. Waar vroeger telefoons een week meegingen, mag je tegenwoordig blij zijn als je twee dagen met je toestel kunt doen.

Samsung Galaxy S9 meer accucapaciteit

Nu lijkt Samsung met zijn nieuwe vlaggenschip een stap in de goede richting te willen doen. Het is namelijk waarschijnlijk dat de Samsung Galaxy S9 meer accucapaciteit krijgt. Dat doet de fabrikant door gebruik te maken van Substrate Like PCB-borden, kortweg SLP-borden. Deze zijn niet alleen efficiënter dan de huidige PCB-borden, maar ook kleiner. Daardoor houd je als telefoonproducent meer ruimte over voor een grotere accu, waardoor je batterij uiteraard langer mee zal gaan.

Samsung Galaxy S9 meer accucapaciteit

Net zoals de iPhone 8

Als dit verhaal enigszins bekend klinkt, dan kan dat kloppen. Volgens eerdere geruchten zou namelijk ook Apple zijn nieuwe iPhone 8 uitrusten met SLP-borden. Door gebruik te maken van deze technologie zou de Amerikaanse fabrikant gebruik kunnen maken van een grotere, L-vormige accu. Samsung lijkt op dit punt dus geen innovator, maar volgt de vernieuwende concurrent Apple wel op de voet.

Zou jij blij zijn met een grotere accu? En loopt jouw smartphone regelmatig halverwege de dag leeg? Laat het weten in de reacties.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kees -

  Je kan het deze site niet kwalijk nemen omdat BGR de bron is. BGR is een aggressieve Apple fanboy site die zich voordoet als neutrale tech nieuwssite.

  Alles wat Apple jat van Samsung (95% van de iPhone 8) wordt daar de hemel in geprezen als zijnde Apple-innovatie. Wat ze er niet bij vertellen is dat de laatste stap in het iPhone 8 productieproces bestaat uit het verwijderen van het Samsung-logo uit alle componenten en vervangen door Apple logos.

 2. jaja -

  Samsung, al vele jaren:
  multi-tasking
  multi-window
  split-screen
  draaloos opladen
  OLED
  waterdichtheid
  file manager

  Apple:
  Géén van de genoemde features. Vele jaren later…1 voor 1 worden die features die Samsung sinds de eeuwigheid al heeft in de iPhone gestopt (lees: gekopieerd) en gepromoot als “innovatie”.

  Weet je, ik heb altijd al iPhones gehad uit gewoonte. Sinds ik een Galaxy heb wil ik nooit meer terug. Al die beperkingen in de software en hardware waar je nog de hoofdprijs voor betaalt ook. Hun standaard e-mail applicatie, daarin kon je pas sinds een paar jaar meerdere mails aanvinken om te verwijderen en daar ging het Applepubliek in de zaal tijdens de presentatie nog om juichen ook. Dat zit al in elke e-mailclient sind de jaren 90. Om maar niet van iTunes te spreken. Dat was 1 van de redenen om naar Android te gaan. Jaren geleden was het “cool” om een iPhone te hebben omdat dat als de officiële smartphone werd gezien. De iPhone 5s was de laatste goede smartphone van ze. Daarna is er alleen maar troep uitgebracht. Apple loopt met hun huidige iPhones gewoon zwaar achter op Samsung. De enige reden waarom mensen ze nog kopen is vanwege de status omdat het duur (overpriced) is en hip/modieus.

 3. Jan -

  Oled schermen gebruiken minder stroom, alle zwarte picsels gebruiken zelfs geen stroom, en daarom is zwart ook echt zwart en niet grijs zoals bij LCD schermen nu ook Apple zijn LCD scherm (gedeeltelijk) aan de kant zet kunnen we eindelijk concurreren met Samsung! Jammer dat het scherm bij Samsung geproduceerd word.

 4. Jan Modaal -

  BGR is gewoon een butthurt, ahypocriete apple fanboy site.

  De iPhone 8 heeft een Samsung OLED-scherm, Samsung randloos ontwerp, Samsung waterdichtheid, Samsung glazen ontwerp, Samsung draadloos laden, etc.

  iPhone is 1 en al jatwerk. Allemaal afgekeken van Samsung Galaxy.

 5. Note8 -

  Zo te lezen zijn jullie Apple fan. ..beter goed gejat???? Laat me niet lachen samsung heeft Apple op alle fronten ingehaald en wie is hofleverancier schermen voor de nieuwe iphone?????

  1. gerwin -

   inderdaad 70 % aan onderdelen wat. in de iPhone zit is geleverd door samsung apple bezit alleen. hun slechte werkgeheugen en hun eigen software..
   een fan artikel zkr?

 6. Vincent -

  Wat een bullshit artikel…..
  Sensatie zoekers, er is nog niks officieel bekend van de iPhone 8 en nu zeggen jullie dat Samsung hem na aapt?

  Fanboy redactie zeker. Straks heeft Apple met de iPhone 8 draadloos opladen en is het opeens de uitvinding van de eeuw. Weggooiers.

  1. Note8 -

   Dat vond ik nou ook en dat noemen ze nou alternatieve feiten… dit soort gasten geloven alles wat Apple zegt maar zitten niet dat de iphone 10 jaar achter loopt

 7. Richard Pet -

  hoezo goed gejat, is ook nog niet zeker dat Apple het gaat gebruiken.
  Zo jammer weer, dat alles met de IPhone wordt vergeleken.
  Straks gaan jullie ook nog zeggen dat ze van het weg laten van de Head jack ook hun idee was, of straks het draadloos opladen.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters