Kan de Samsung Galayx S9 tegen messen, vuur en meer?

Ons favoriete onderdeel van smartphone-lanceringen is weer aangebroken: de eerste drop-tests. YouTubers onderwerpen de duurste smartphones aan allerlei omstandigheden. Van vuur en messen tot blenders en kogels. Vooral bij toestellen zoals de Samsung Galaxy S9 kun je een hoop bizarre video’s verwachten. Voor de iets serieuzere tests, kun je terecht bij de bekende YouTuber JerryRigEverything. Dit keer is de Samsung Galaxy S9 aan de beurt. Kan de glazen Android smartphone tegen een stootje?

Samsung Galaxy S9 kan wel tegen een stootje

Laat je het toestel vallen, dan is het snel einde verhaal. Ja, het toestel heeft dikker glas, sterker aluminium en dunnere buigingen, maar het glas blijft kwetsbaar. Net zoals elke andere glazen smartphone. Verder is de smartphone echter verrassend bestendig. Zoals je in de onderstaande video kunt zien, kan de Galaxy S9 meer aan dan zijn voorgangers. Dan hebben we het natuurlijk over de Samsung Galaxy S8.
Samsung Galaxy S9
Er is verrassend veel voor nodig om krasjes te veroorzaken. Ook zijn de camera’s goed beschermd. Daarnaast is het praktisch onmogelijk om de smartphone te buigen. Dat komt door het geavanceerde aluminium frame. De coating die daaroverheen is aangebracht, is echter wel weer kwetsbaar. Jerry adviseert je daarom wel een case of een skin aan te schaffen. De vingerafdrukscanner is ook gevoelig voor krasjes, maar gelukkig belemmert dat niet de werking.

Maar wat gebeurt er als er vuur in het spel komt? Een vrij irrelevante vraag, maar toch zijn we benieuwd naar het antwoord. Het OLED-scherm weet zich goed te herstellen na beperkte blootstelling. Het glas raakt echter wel permanent beschadigt. Dat geldt overigens voor praktisch elke smartphone. De laatste conclusie van de video is er een die we kunnen beamen: de Samsung Galaxy S9 is een grote vingerafdrukken-magneet. Voor je het weet zit de achterkant er helemaal onder.

Ben jij dit toestel aan het overwegen? Check dan hier onze preview, of lees waarom je de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus beter over kunt slaan.

🔥Lees ook: We hebben zeer slecht nieuws over de Motorola Moto X5

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters