Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit

Opeens lijkt het erop dat Samsung volgend jaar een derde variant van de Galaxy S9 uit gaat brengen. Dat beweert de bekende leaker Ice Universe.

Samsung Galaxy S9 Mini

Elk jaar brengt Samsung twee versies van zijn nieuwste Galaxy S-vlaggenschip uit. Dit jaar waren dat de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus. We hebben de afgelopen maanden al een flink aantal geruchten voorbij zien komen rondom de opvolgers. Dan hebben we het dus over de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Twee toestellen.

Of toch niet? insiders beweren nu namelijk dat Samsung drie varianten gaat uitbrengen. Technisch gezien doet de Koreaanse techgigant dat elk jaar. Dit jaar kwam immers na enkele maanden ook de Galaxy S8 Active uit. Dit keer slaat de derde variant niet op een extra stevig model, maar op een Mini-model.

Samsung Galaxy S9 Mini
De (neppe) Galaxy S8 Mini

Dat beweert Ice Universe, een bekende naam als het om leaks gaat. Eerder vandaag toonde hij al hoe de Galaxy S9 eruit zou zien als Samsung besluit om de iPhone X te kopiëren. Volgens hem krijgt de Samsung Galaxy S9 Mini een kleiner 5-inch scherm. Toch wordt het een volwaardig Infinity Display, inclusief gebogen schermranden.

Het zou niet het eerste Mini-toestel zijn dat de fabrikant uitbrengt. In de afgelopen jaren waren de Mini-toestellen echter vrijwel altijd lichtelijk teleurstellend. Niet omdat het slechte smartphones waren, maar omdat het compactere formaat ook invloed had op de specificaties. Kleiner toestel stond gelijk mid-range specificaties, en dat is zonde. Sommige gebruikers willen hetzelfde vlaggenschip, maar dan kleiner.

Volgens de bekende leaker worden die consumenten in januari op hun wenken bediend. Voorlopig blijven we echter dit nieuws met een flinke korrel zout nemen. Samsung zou naar verluidt de afgelopen jaren ook Mini-versies van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S7 uitbrengen, en dat is helaas nooit gebeurd. Check hier ondertussen hoe de Galaxy S9 er waarschijnlijk uit gaat zien.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters