Samsung werkt aan compacte full-screen smartphone: slecht nieuws?

Smartphones worden alsmaar groter. Pak een ‘groot’ toestel van vier jaar geleden op, en het zal je verbazen wat voor mini-scherm je voor je hebt. We zijn gewend geraakt aan panelen die ons voorheen aan tablets deden denken. De grote trend van 2017 is dunnere schermranden. Samsung Galaxy S8, LG G6, iPhone X: allemaal verpakken ze meer scherm in hetzelfde compacte formaatje.

Samsung Galaxy S8 Mini?

Helaas levert dat niet kleinere smartphones op. In tegendeel. Fabrikanten maken de panelen van smartphones alleen maar groter. Samsung heeft gelukkig wellicht volgend jaar een alternatief voor je: een zeer compacte 5.0-inch smartphone. In 2014 hadden we dat alsnog flink gevonden, maar voor nu is dat haast klein.

Volgens de bekende leaker Ice Universe werkt Samsung aan een full-screen compacte Android smartphone. Het toestel heeft net zoals de Galaxy S8 en de Galaxy Note 8 een Infinity Display. Oftewel: dunne schermranden. Het scherm is volgens de betrouwbare bron kleiner dan 5.0-inch.

Samsung Galaxy S8 Mini

Helaas heeft hij ook semi-slecht nieuws: het is nog niet zeker dat dit toestel op de markt gaat komen. Het zou dus zomaar kunnen dat de Koreaanse techgigant het model alsnog cancelt. Ice Universe heeft niet kunnen achterhalen welke naam deze smartphone gaat dragen.

Het is in ieder geval vrijwel zeker dat het hier niet om de Samsung Galaxy A5 (2018) of Samsung Galaxy A7 (2018) gaat. Die toestellen krijgen hoogstwaarschijnlijk ook een Infinity Display, maar dan respectievelijk 5.5-inch en 5.7-inch. Ook dat is al geweldig nieuws: de techgigant brengt zijn schitterende panelen naar zijn goedkopere modellen.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack
Eerder gelekte schetsen van de Galaxy S9

Sommige enthousiaste fans bestempelen dit mysterieuze compacte model nu al als de Samsung Galaxy S9 Mini. Dat lijkt ons voorlopig net iets te voorbarig. Eerder dit jaar dook er ook een Galaxy S8 Mini op, een variant die uiteindelijk niet bleek te bestaan. Aan de andere kant ging het toen niet om zo’n gereputeerde bron.

We wachten het allemaal voorlopig af. Check ondertussen ook het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9, of lees wat je kunt verwachten van de OnePlus 5T.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters