Verrassing: Samsung Galaxy S9 Mini duikt op

Samsung brengt al een tijdje geen mini-variant meer uit van zijn smartphones. De laatste was de Samsung Galaxy S5 Mini, uit 2014. Sindsdien zijn er vrijwel jaarlijks geruchten opgedoken rondom een opvolger. Zo leek het er vorig jaar sterk op dat er een Galaxy S8 Mini uit zou gaan komen. Tijd voor de Samsung Galaxy S9 Mini?

Samsung Galaxy S9 Mini opgedoken

Dunne schermranden zorgen voor compactere toestellen. Althans, daar leek het sterk op. Smartphones worden echter alleen maar groter, met grotere panelen. Een Mini-variant van de Samsung Galaxy S9 zou dan ook zeker welkom zijn. Nu lijkt het er zelfs op dat zo’n variant op de planning staat.

Nogmaals, vorig jaar dachten we hetzelfde. Neem dus dit soort nieuwtjes met een flinke korrel zout, tot we meer weten. Er is nu echter een benchmarktest opgedoken van een Samsung Galaxy S9 Mini. Het toestel heeft het modelnummer Sm-G8750, en heeft de Snapdragon 660 onder de motorkap.

Samsung Galaxy S9 Mini

Middels benchmarktests kunnen de prestaties van toestellen vergeleken worden. De gedeelde database staat online en kan dus doorzocht worden. Daar kwam een oplettende bezoeker de bovenstaande informatie tegen. De Galaxy S9 Mini heeft verder 4GB aan werkgeheugen en draaide tijdens de test op Android Oreo.

Samsung Galaxy S9 Plus review uitgelicht

Korrel zout

Er zaten drie maanden tussen de Galaxy S5 en de Galaxy S6 Mini. Dat zou betekenen dat we in juni of juli meer gaan horen. Althans, er vanuit gaande dat dit daadwerkelijk de Galaxy S9 Mini is. De kans is aanwezig dat het om een ander onaangekondigd Galaxy-toestel is.

Een Mini-variant zou waarschijnlijk neer komen op een 5-inch scherm. Met een Infinity Display en een moderne beeldverhouding zou het een echte budgettopper kunnen worden, met een zachter prijskaartje. Ideaal om de zomer mee te overbruggen, richting de Galaxy Note 9.

Een ding is in ieder geval duidelijk: Samsung werkt aan een veelbelovend toestel. Of dat toestel daadwerkelijk de Samsung Galaxy S9 Mini is, dat moeten we voorlopig nog even afwachten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste een update te ontvangen!

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters