Verrassing: Samsung Galaxy S9 Mini duikt op

Samsung brengt al een tijdje geen mini-variant meer uit van zijn smartphones. De laatste was de Samsung Galaxy S5 Mini, uit 2014. Sindsdien zijn er vrijwel jaarlijks geruchten opgedoken rondom een opvolger. Zo leek het er vorig jaar sterk op dat er een Galaxy S8 Mini uit zou gaan komen. Tijd voor de Samsung Galaxy S9 Mini?

Samsung Galaxy S9 Mini opgedoken

Dunne schermranden zorgen voor compactere toestellen. Althans, daar leek het sterk op. Smartphones worden echter alleen maar groter, met grotere panelen. Een Mini-variant van de Samsung Galaxy S9 zou dan ook zeker welkom zijn. Nu lijkt het er zelfs op dat zo’n variant op de planning staat.

Nogmaals, vorig jaar dachten we hetzelfde. Neem dus dit soort nieuwtjes met een flinke korrel zout, tot we meer weten. Er is nu echter een benchmarktest opgedoken van een Samsung Galaxy S9 Mini. Het toestel heeft het modelnummer Sm-G8750, en heeft de Snapdragon 660 onder de motorkap.

Samsung Galaxy S9 Mini

Middels benchmarktests kunnen de prestaties van toestellen vergeleken worden. De gedeelde database staat online en kan dus doorzocht worden. Daar kwam een oplettende bezoeker de bovenstaande informatie tegen. De Galaxy S9 Mini heeft verder 4GB aan werkgeheugen en draaide tijdens de test op Android Oreo.

Samsung Galaxy S9 Plus review uitgelicht

Korrel zout

Er zaten drie maanden tussen de Galaxy S5 en de Galaxy S6 Mini. Dat zou betekenen dat we in juni of juli meer gaan horen. Althans, er vanuit gaande dat dit daadwerkelijk de Galaxy S9 Mini is. De kans is aanwezig dat het om een ander onaangekondigd Galaxy-toestel is.

Een Mini-variant zou waarschijnlijk neer komen op een 5-inch scherm. Met een Infinity Display en een moderne beeldverhouding zou het een echte budgettopper kunnen worden, met een zachter prijskaartje. Ideaal om de zomer mee te overbruggen, richting de Galaxy Note 9.

Een ding is in ieder geval duidelijk: Samsung werkt aan een veelbelovend toestel. Of dat toestel daadwerkelijk de Samsung Galaxy S9 Mini is, dat moeten we voorlopig nog even afwachten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste een update te ontvangen!

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters