Zo zou de Samsung Galaxy S9 eruit zien met een notch

Het meest controversiële onderdeel van de iPhone X is de notch. Vooral Android fanboys schamperden over de ontwerpkeuze van Apple. Afgelopen maanden bleek echter dat het niet bij iPhones blijft. Android P houdt al rekening met notches, en een flink aantal Android fabrikanten heeft al toestellen met notches onthuld. We hebben hier zelfs een lijstje voor je. Asus, Huawei en zelfs LG gaan voor de notch. 

Samsung Galaxy S9 met notch

Het is een compromis. Zo is er plek voor de sensoren, maar kan tegelijkertijd een randloos design gerealiseerd worden. Samsung is een van de weinige grote fabrikanten die er voorlopig nog niet aan wil geloven. De Samsung Galaxy S9 heeft een rand die gewoon doorloopt. Wat ons betreft de betere optie, maar smaken verschillen. Hoe zou het eruit gezien hebben als de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus wel een notch hadden? De Nederlandse ontwerper Martin Hajek neemt je mee naar een alternatief universum waar de Galaxy S9 wel een inham heeft. Een notch dus.

Samsung Galaxy S9 notch Samsung Galaxy S9 notch Samsung Galaxy S9 notch Samsung Galaxy S9 notch

Het resultaat ziet er verrassend belabberd uit. Op sommige renders ziet de notch er groter uit dan die van de iPhone X. Bovendien heeft de Galaxy S9 een vrij strak, doorlopend en subtiel design. De notch doorbreekt die souplesse waarmee het scherm in zijn behuizing valt. Maar ja, het levert wel op die twee hoekjes dunnere schermranden op. Hoeveel je daar aan hebt, is echter maar de vraag.

Samsung Galaxy S9 notch Samsung Galaxy S9 notch Samsung Galaxy S9 notch

Hajek noemt zijn concept de Samsung Galaxy S9N, waarbij de letter N natuurlijk voor Notch staat. Ach, dit is waarschijnlijk iets wat je nooit in de praktijk gaat zien. Naar verluidt wil zelfs Apple al in 2019 van de notch af zijn. Het is slechts een kwestie van tijd voor sensoren direct in het scherm verwerkt kunnen worden. Net zoals de vingerafdrukscanner. Hier lees je daar meer over. Een andere oplossing is die van Xiaomi, waarbij de selfiecamera bovenin een hoekje wordt verwerkt. Dat ziet er zo uit.

🔥Lees ook: dit zijn de beste smartphones van maart 2018

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters