Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op

De eerste details rondom de Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus en Galaxy Note 9 zijn opgedoken. Ja dat lees je goed: Samsung’s complete high-end lineup voor volgend jaar.

Eerste details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn nog maar kort geleden gelanceerd, maar toch beginnen de eerste geruchten rond hun opvolgers al op te duiken. Zelfs nu de Samsung Galaxy S8 Active nog onthuld moet worden.

De Koreaanse fabrikant is dit keer echter extra vroeg met de ontwikkeling van de Galaxy S9 begonnen. Fabrikanten opereren op een grote schaal, waardoor maatregelen ver van te voren getroffen moeten worden. Ook heeft Samsung na de Galaxy Note 7 zijn veiligheidstests opgevoerd, waardoor het produceren ook meer tijd kost.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

Kortom, je kunt al veel eerder geruchten verwachten. Deze week hebben vermeende bronnen binnen het bedrijf informatie gelekt. Naar verluidt krijgen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ dezelfde schermformaten als hun voorgangers. Dan hebben we het dus over respectievelijk een 5.77-inch en een 6.22-inch scherm.

De informatie zou verkregen zijn middels een onderschepte bestelling voor Samsung Display. Dat is het dochterbedrijf van de Koreaanse fabrikant die, zoals de naam doet vermoeden, de schermen voor Samsung’s smartphones produceert.

Het lijkt allemaal nog zeer vroeg, maar dat valt mee. Samsung is nu als het goed is al volop in de weer met prototypes. Bovendien nadert het najaar nu snel, en in februari brengt de techgigant altijd een nieuw Galaxy S-vlaggenschip uit.

Meeste innovatie onder de motorkap

De kans is dus groot dat de Samsung Galaxy S9 op zijn voorganger zal lijken. Het is een logische stap voor Samsung. Het Infinity design is nog gloednieuw, terwijl de concurrentie nog met dikke schermranden aan komt zetten.

Samsung Galaxy S9 Plus

De meeste innovatie zal dan ook onder de motorkap plaats vinden. Dat is het tweede stukje informatie dat is gelekt: Samsung gaat nu wel de vingerafdrukscanner in het scherm van zijn vlaggenschip implementeren. Het is een klus die weinig fabrikanten weten te klaren. Zowel bij de Galaxy S8 als de Galaxy Note 8 was het een probleem voor de Koreaanse fabrikant.

Ook Apple krijgt het met de iPhone 8 hoogstwaarschijnlijk niet voor elkaar. En dat terwijl er dankzij de dunne schermranden geen plek is voor een homeknop. Daarom moet er gekozen worden voor een alternatieve locatie, bijvoorbeeld de achterkant. Verre van optimaal, vooral in het geval van de Galaxy S8.

Samsung Galaxy Note 9

Met de Galaxy S9 wordt dat dus een van de grote nieuwe features. Althans, als we deze geruchten moeten geloven. Dat is immers wat het zijn, dus neem dit soort nieuwtjes altijd met een korrel zout. Over nieuwtjes gesproken: dezelfde bronnen hebben ook het vermeende schermformaat van de Samsung Galaxy Note 9 gelekt.

Ja dat lees je goed, de opvolger van het toestel dat nog niet eens onthuld is. Samsung wil naar verluidt een 6.32-inch scherm voor de Galaxy Note 9 gaan gebruiken. Dat is waarschijnlijk hetzelfde paneel als de Galaxy Note 8. Oftewel: een grotere versie van het scherm van de Galaxy S8, met dunnere schermranden. We gaan het volgend jaar allemaal ontdekken!

Bron: The Investor

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters