Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer

Vandaag is een heugelijke dag voor Samsung liefhebbers. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn na maanden van speculatie en verwachtingen eindelijk officieel onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het uitgangspunt voor het maken van de toestellen is de behoefte van gebruikers om zich steeds vaker uit te drukken in foto’s, video’s en emoji’s (picture or it didn’t happen). Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland, geeft ook aan dat de camera misschien wel het belangrijkste onderdeel van de smartphones is. Dit zijn de Samsung Galaxy S9 toestellen.

Beste Samsung smartphonecamera ooit

Samsung zelf is van mening dat de telefoons uitgerust zijn met de beste smartphonecamera’s, die het bedrijf ooit heeft ontwikkeld. De meest opvallende feature van de camera is zonder twijfel de zogenaamde dubbele diafragma-lens. Deze heeft een flexibele lensopening, die kan switchen tussen f/1.5 en f/2.4. Wanneer het donkerder is wordt er automatisch meer licht binnengelaten en om overbelichting juist te voorkomen laat hij wanneer het nodig is minder licht binnen.

Samsung Galaxy S9 en S9+

AR Emoji

Apple introduceerde vorig jaar animoji’s met de iPhone X en ook een nieuwe Galaxy S9 toestellen krijg een soortgelijke feature, maar dan toch anders. We hebben het over AR Emoji, waarbij je emoji’s er precies eruit kan laten zien en laten klinken als jij. Je voert 2D beelden in, en een speciaal algoritme brengt meer dan honderd gezichtskenmerken in kaart. Daar wordt vervolgens een 3D model van gemaakt, die je gezichtsuitdrukking imiteert.

Behulpzame Bixby

Ook Bixby is weer van de partij en zorgt voor extra camera functionaliteit. Net zoals in een sci-fi film geeft hij je via augmented reality en deep learning informatie over je omgeving. Als je de camera bijvoorbeeld richt op de Eiffeltoren krijg je meteen alle informatie over het monument te zien, die Bixby kan bemachtigen. Daarnaast hoef je je nooit meer af te vragen hoeveel een Zwitserse franc nou ook alweer is of wat dat Italiaanse woord betekent. Via Live Translation wordt alles realtime voor je omgezet. Ook komt de assistent erachter waar je die ene lamp kunt kopen die je bij de buurvrouw hebt gezien en kan hij via de camera zelfs je calorieverbruik bijhouden.

Super slowmotion

Uiteraard is ook aan video-liefhebbers gedacht. Met de Super Slow-mo feature maak je 960fps video’s, voor een extra dramatisch effect. De camera begint automatisch met opnemen wanneer hij beweging registreert, zodat je ook jezelf in super slowmotion kunt bewonderen. Als je klaar bent met opnemen kun je nog kiezen uit 35 achtergrondmuziekjes of je eigen muziek toevoegen. Heb je meer met GIFjes? Dat kan ook en je hebt zelfs de keuze uit drie verschillende loops.

Samsung Galaxy S9

Optimaal genieten van je filmpjes

Beide toestellen komen weer met Samsung’s Super AMOLED Infinity display, waar we vorig jaar kennis mee mochten maken. Hiermee kun je randloos genieten van bijvoorbeeld Youtube filmpjes en hoef je zelfs niet bang te zijn voor zonlicht. Het contrast kun je namelijk makkelijk aanpassen, zodat de beelden goed zichtbaar blijven. Uiteraard kun je niet van een filmpje genieten zonder goede audio en ook daar is aan gedacht. Hiervoor zijn de Galaxy S9 en zijn grotere broer uitgerust met stereo speakers, getuned door AKG, en ondersteunen ze Dolby Atmos. Dit zou moeten zorgen voor een 360 graden geluidservaring.

Samsung Galaxy S9

Extra veel opslagruimte

Iedereen weet dat de beschikbare opslagruimte die je standaard krijgt nooit genoeg is en al helemaal niet als je wilt gaan spelen met de nieuwe camera features. Daarom kun je een extra microSD kaartje gebruiken om de opslagruimte te vergroten tot niet 256GB, maar tot maar liefst 400GB. Daar ben je voorlopig wel even zoet mee. Verder zijn beide toestellen veilig voor water met de IP68 certificering en kun je ze ontgrendelen met een pincode, figuurtjes en drie verschillende biometrische authenticatiemogelijkheden: via je vingerafdruk, je iris of met gezichtsherkenning. Met de Dedicated Fingerprint feature kun je zelfs een andere vingerafdruk gebruiken voor de Secure Folder. Wat ook voor extra veiligheid zorgt is de laatste versie van Samsung’s beveiligingssysteem: Knox 3.1. Wat de chipset betreft vinden we onder de motorkap een krachtige 64-bit octa-core processor, welke in Nederland de Exynos 9810 zou moeten zijn.

Middelpunt van communicatie

Een smartphone is voor veel mensen het middelpunt van de communicatie met andere mensen en de Galaxy S9 toestellen vergroten dit verder naar de communicatie met andere apparaten. Zo kun je de smartphones via de nieuwe SmartThings app verbinden met onder andere je Samsung Smart TV of wasmachine. De S9 broertjes zijn overigens de eerste toestellen die SmartThings ondersteunen.

Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9

De bovengenoemde punten delen beide toestellen, maar uiteraard hebben ze verder nog hun eigen specificaties. Zo is de Galaxy S9 wat kleiner dan de plus versie met een 5,8 inch display. Aan de achterkant is het toestel uitgerust met een enkele 12 megapixel camera met de flexibele lensopening. Aan de voorkant vinden we een 8 megapixel f/1.7 lens voor je selfies. Verder krijg je met de S9 4GB aan werkgeheugen en kun je kiezen tussen 64GB, 128GB en 256GB opslagruimte. Om alles draaiend te houden komt het toestel met een 3.000mAh batterij.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9+

Zoals gezegd is de Galaxy S9+ groter en komt hij met een 6.2 inch display. Aan de achterkant heeft Samsung niet gekozen voor een enkele lens, maar krijgt het toestel een dubbele camera. Deze bestaat uit een 12 megapixel lens met de flexibele lensopening en een 12 megapixel f/2.4 telefotolens. De grotere versie heeft verder met 6GB RAM een wat groter werkgeheugen en je kunt weer kiezen uit 64GB, 128GB en 256GB aan opslagruimte. Ook de batterij is wat groter en heeft een capaciteit van 3.500mAh.

Samsung Galaxy S9 Plus

Beschikbaarheid en prijs

De Galaxy S9 toestellen zullen vanaf 16 maart beschikbaar zijn in de kleuren Midnight Black, Coral Blue en Lilac Purple en met een opslagruimte van 64GB. Later krijgt ons land ook het model met 256GB opslagruimte. Vanaf vandaag kunnen de smartphones al besteld worden via de bekende verkooppunten en als je voor 15 maart bestelt, ontvang je tot 400 euro retour als je je oude toestel inlevert. Als je voor 8 maart bestelt krijg je een extra VIP treatment en komt je nieuwe baby al een week voordat hij in de winkel ligt naar je toe. De toestellen komen niet met iPhone X prijzen, maar de prijskaartjes hanger daar wel behoorlijk dicht onder. De Galaxy S9 is te koop voor 849 euro en de S9+ is wat duurder met een prijskaartje van 949 euro.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters