Surprise: Samsung bevestigt onthullingsdatum Samsung Galaxy S9

CES 2018 is goed van start gegaan: er zijn honderden nieuwe gadgets onthuld, ook door Samsung. Hier vind je een handig overzicht. Het Koreaanse bedrijf toonde er nieuwe televisies, slimme koelkasten en andere technologie. Over smartphones had het bedrijf echter weinig te zeggen, zoals verwacht. De Samsung Galaxy S9 schitterde in zijn afwezigheid.

Onthulling Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus bevestigd

De Samsung Galaxy S9 wordt immers pas in februari onthuld. Althans, dat vermoedde men. Nu hebben we een bevestiging uit een onverwachte hoek: Samsung zelf. DJ Koh, president van Samsung’s mobiele divisie, deelde het goede nieuws met een Koreaanse publicatie. De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden tussen tijdens het Mobile World Congress onthuld.

Samsung Galaxy S9
Eerder gelekte renders van de Galaxy S9

Dat is een beurs die dit jaar van 26 februari tot 1 maart plaatsvindt. Goed nieuws dus, al kun je deze bevestiging ook als een teleurstelling zien. Er deden tot voor kort nog steeds hardnekkige geruchten de ronde dat de techgigant op een vroegere lancering afstevende. Naar verluidt wil de fabrikant namelijk zo snel mogelijk de strijd aan gaan met de iPhone X.

Verkoop in maart

Dat zal absoluut het geval zijn, maar we zullen dus gewoon tot eind februari moeten wachten. Nog even geduld hebben dus! De Samsung Galaxy S8 werd pas in maart 2017 onthuld. Het toestel was vervolgens pas een maand later te koop. Dat was echter een uitzondering, na het Galaxy Note 7-fiasco. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zullen naar verwachting gewoon in maart gelanceerd worden.

In maart kun je dus het flagship al kopen. Het wordt maar de vraag of consumenten massaal in de rij gaan staan. Na het opvallende redesign van vorig jaar doet de fabrikant het in 2018 namelijk rustiger aan. De focus ligt dit keer vooral op de software, in plaats van op het design. Meer weten over de plannen van Samsung? In ons uitgebreide dossier kun je onder andere checken hoe de Samsung Galaxy S9 eruit ziet.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters