Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild

Over minder dan een week komt er een einde aan maanden vol geruchten rondom de Samsung Galaxy S9. Eind deze maand gaat Samsung zijn nieuwste flagship namelijk onthullen. Die onthulling vindt plaats tijdens het Mobile World Congress, in Barcelona. Eindelijk weten we dan alles over de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus.

Samsung Galaxy S9 opnieuw gelekt

In de tussentijd loopt het aantal leaks rondom beide toestellen rap op. De nieuwe modellen gaan door steeds meer handen, met alle gevolgen van dien. Zo kregen we afgelopen nacht de eerste gelekte video’s van de Galaxy S9 voorgeschoteld. In actie dus, geen renders. Het lijkt om een vergevorderd prototype te gaan. De details komen overeen met de uitgebreide persrenders die we eerder deze week te zien kregen. Oftewel, het gaat hier om de real deal.

We zien een strak toestel, met dunne schermranden en een moderne afwerking. We kunnen er echter niet omheen dat het voelt alsof we tegen de Samsung Galaxy S8 aan kijken. Niet omdat deze leak nep is, maar omdat de Galaxy S9 zo sterk op zijn voorgangers lijkt. Alleen aan de achterkant zien we een duidelijk verschil. De vingerafdrukscanner zit nu onder de camera, in plaats van ernaast.

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9

Samsung legt naar verluidt de focus vooral op de software, en wat er onder de motorkap zit. Toch gaat het voor de consument moeilijk worden om de Galaxy S8 en Galaxy S9 uit elkaar te halen. Aan de andere kant heeft Apple vier jaar lang hetzelfde design gevoerd.

Al met al is het duidelijk dat Samsung zijn fans gaat trakteren op een aantrekkelijk toestel. Maar met de vermeende prijsverhoging in het achterhoofd en het nagenoeg identieke design heeft de Koreaanse fabrikant nog een flinke uitdaging voor de boeg. Check hier ook wat je kunt verwachten van de LG G7.

Lees ook: Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters