Insider bevestigt Samsung’s plannen voor Samsung Galaxy S9

Naar verluidt wil Samsung eind januari de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. De ontwikkeling van beide toestellen is dus al vergevorderd, waardoor er ook steeds meer details lekken. Dit keer heeft een betrouwbare insider nieuwe details gelekt.

De achterkant van de Samsung Galaxy S9

Het gaat om de achterkant van de Samsung Galaxy S9. Normaliter is de achterkant van nieuwe toestellen niet zo interessant, maar dat gaat niet op bij Samsung. De Galaxy S8 en Galaxy Note 8 zijn allebei toptoestellen, maar kampen met een nadeel: de positionering van de vingerafdrukscanner.

Aan de voorkant was geen ruimte meer. Daarom besloot de Koreaanse fabrikant de vingerafdrukscanner naar de achterkant van zijn nieuwe toestellen te verhuizen. Nu is Samsung daar niet de enige in, maar toch sloeg de techgigant zijn eigen weg in. Het bedrijf koos namelijk niet voor de positie onder de camera’s, maar ernaast.

Galaxy S9
Render: PhoneArena

Dat is op zijn zachtst gezegd onhandig. Als gebruiker besmeur je continu de lens van je camera, met alle gevolgen van dien. In het geval van de Galaxy Note 8 gebeurt dat al minder vaak, omdat Samsung na kritiek op de Galaxy S8 de vingerafdrukscanner duidelijker had omlijnd.

Maar goed, het was nog steeds verre van optimaal. Ondertussen werkt de techgigant nog steeds aan een oplossing voor in het scherm, maar ook dat blijft nog even toekomstmuziek. Een recent patent toonde zelfs een soort iPhone X-achtige inham, voor de vingerafdrukscanner.

Vingerafdrukscanner onder cameramodule

Een insider heeft nu onthuld wat Samsung echt gaat doen. Neem het nieuws vooral met een korrel zout, want het blijven geruchten. Volgens de naar verluidt betrouwbare bron gaat Samsung de achterkant van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 anders inrichten.

Daarmee gaat het bedrijf waarschijnlijk de Galaxy A5 (2018) en Galaxy A7 (2018) achterna. Oftewel: een vingerafdrukscanner die onder de cameramodule zit, in plaats van ernaast. Het is misschien iets minder uniek en strak, maar qua gebruiksgemak lost het een hoop op.

Samsung Galaxy S9
Een mock-up

 

We kunnen dus creatief blijven speculeren, maar waarschijnlijk kiest de fabrikant voor die oplossing. Hopelijk krijgen we binnenkort meer te horen en te zien, zodat we deze geruchten zo snel mogelijk kunnen bevestigen! Check ondertussen de eerste gelekte afbeeldingen van de OnePlus 5T, of bekijk Samsung’s geniale reclame waarin het de vloer aanveegt met Google.

Via:GizChina, PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Erik -

    Een insider heeft nu onthuld wat Samsung echt gaat doen. Neem het nieuws vooral met een korrel zout, want het blijven geruchten.

    Hier gaat het fout!
    Stop dan meteen met schrijven….
    Hiermee laat je weer zien dat je niks controleert op waarheden.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters