Dit is het ‘saaie’ design van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

De tijd gaat snel: over iets minder dan drie maanden gaat Samsung de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. Alle leaks en geruchten schetsen op dit moment hetzelfde beeld. De Koreaanse techgigant zal niet voor een radicaal redesign gaan. Apple deed dat wel met de iPhone X.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 komen tot leven

Maar ja, de Samsung Galaxy S8 introduceerde al een gloednieuw design. Apple bracht voor de iPhone X al drie jaar lang hetzelfde ontwerp. De timing is dan ook een beetje ongelukkig, maar de keuze voor een subtiele upgrade is meer dan logisch.

Het plan is duidelijk: kleine design-upgrade, betere specificaties en vooral een focus op software. Oh ja, en de 3.5mm headphone jack mag nog een jaartje blijven. Niet geheel onbelangrijk. Maar goed, we zijn de afgelopen weken bedolven onder de gelekte renders, tekeningen en schetsen. Wat is op dit moment het verwachte uiterlijk van de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus?

Samsung Galaxy S9 Plus

Het bekende YouTube-kanaal Concept Creator heeft het antwoord op die vraag. In plaats van een fantasievol en futuristisch concept, gaat het hier om renders die op gelekt materiaal zijn bevestigd. De kans is dan ook groot dat de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus er echt zo uit gaan zien.

 

Samsung Galaxy S9 Plus

Bekende strategie

De Samsung Galaxy S9 heeft een enkele camera aan de achterkant, met een vingerafdrukscanner onder de sensor. Waar OnePlus en Vivo volgend jaar indruk gaan maken met een in het scherm verwerkte scanner, kiest de Koreaanse fabrikant voor deze route. Bij de Galaxy S9 Plus zien we een dubbele camera terug: Samsung kiest dus voor de strategie die Apple al enkele jaren hanteert. Wil je de beste camera? Dan zul je het grotere model moeten nemen.

Fans waren juist blij dat Samsung altijd hetzelfde pakketje biedt in de kleinere Galaxy S-modellen. Daar gaat nu dus hoogstwaarschijnlijk verandering in komen. Verder zien we een bekend design, met de gebogens schermranden en de controversiële Bixby-knop. De schermranden zijn net iets dunner, maar verder hebben de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus veel weg van hun voorgangers.

Beide modellen moeten het dus vooral hebben van hun hardware. Met de Snapdragon 845 gaan beide modellen nog betere prestaties bieden. Maar is dat nodig? Voor consumenten die een nieuw toestel nodig hebben wel, maar voor huidige eigenaren van de Samsung Galaxy S8 zal de Galaxy S9 waarschijnlijk geen aanzienlijke upgrade bieden. Of gaat Samsung toch nog verrassen? We gaan het eind februari ontdekken. Check ook het laatste nieuws over de OnePlus 6. OnePlus wil namelijk direct de strijd met Samsung aangaan!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters